Tips voor eerstejaars: je hoeft niet meteen vrienden te maken

Om de overgang naar een nieuw leven in een nieuwe stad wat soepeler te laten verlopen, delen de student-redacteuren van UKrant de komende drie weken hun belangrijkste tips. Vandaag: je hoeft niet meteen vrienden te maken.

Toen ik hierheen verhuisde had ik, zoals veel anderen, nog niet veel vrienden. In het begin ging ik natuurlijk naar elk feest, elk evenement, elke bijeenkomst waar ik maar een uitnodiging voor kon krijgen. Maar hoewel ik veel leuke gesprekken had met mensen, durfde ik ze nog geen vrienden te noemen.

Zelfs als iets een heel eind op weg leek te zijn naar vriendschap, bloedde het vaak dood. Het is makkelijk om je te blind te staren op dit soort uitgedoofde relaties en ze als mislukkingen te beschouwen.

Ik zou willen dat ik eerder had beseft dat het oké is om niet meteen een enorme vriendenkring te hebben. In die eerste maanden was alles nog in beweging, en dat was prima. Met dat inzicht begon ik gesprekken met nieuwe mensen niet te zien als een soort wedstrijd die je kon winnen door een vriend te maken, maar als een kans voor ons beiden om te ontdekken wat we zoeken in een vriendschap.

Deze mensen met wie ik praatte en die geen goede vrienden werden zijn geen mislukte interacties, maar kleine succesjes in het ontdekken wie ik ben. En pas toen ik mezelf beter leerde kennen, vond ik de mensen die ik nodig had. Ik realiseerde me dat het bij vriendschappen draait om kwaliteit, niet om kwantiteit.

Soms kosten dingen tijd, en dat is helemaal oké.

Lees meer:

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties