Aan tafel met Natalie: Nabi Café

RUG-student Natalie Voo weet alles van eten: ze komt uit de culinaire meltingpot Maleisië en is ook nog eens de dochter van een restaurateur. Om de week recenseert ze de studentvriendelijke horeca van Groningen. Deze keer: Nabi Café.

Groningen lijkt altijd een beetje achter de voedseltrends aan te hobbelen, en dat is ironisch omdat het zo’n levendige, jonge stad is vol studenten. Dus toen Nabi Café z’n deuren opende, dacht ik: eindelijk! Chun Café in Amsterdam gooit al twee jaar hoge ogen met zijn Koreaanse broodjes en er staan daar lange rijen voor de deur. Het concept heeft bovendien in de rest van het land navolging gekregen. Nabi Café vergelijken met Chun is alsof je appels met kimchi vergelijkt, maar ik ging erheen met een open instelling en een lege maag.   

Sandwiches en pannenkoeken

We bestelden de sando’s (sandwiches) met ribeye en BBQ-kip. Het brood was lekker zacht van binnen en knapperig van buiten, hoewel het nog best iets langer geroosterd had mogen worden. De vleeskruiden waren verrassend zoet. Ik keek een beetje op van de ribeye: ik had steak verwacht, maar kreeg flintertjes vlees. Toch viel het meer in de smaak dan het broodje kip, dankzij het zuur van de kimchi dat de zoetigheid verlichtte. Al met al waren de sando’s prima, maar als je krap bij kas zit of een snel broodje wilt, raad ik je toch aan naar Mr. Dam te gaan, recht tegenover Nabi.  

De soufflé-pannenkoeken waren typisch social media-bait: ziet er mooi uit op de foto en is goed voor een hoop likes, maar de smaak stelt vaak teleur. We gingen voor de variant met mango omdat die met matcha uitverkocht was. De pannenkoek zelf was luchtig en smakelijk, maar de mangocompote vonden we niks. Niet zo gek ook, aangezien de mango’s in Nederland van matige kwaliteit zijn (vraag maar aan iedereen die ooit mango’s heeft gehad in Zuidoost-Azië). Als ik de baas was bij Nabi, zou ik liever lokaal fruit gebruiken, zoals de aardbeien van Meinardi.  

Showstopper

De echte showstopper vond ik de matcha-latte met aardbeienschuim. Het zoete fruit combineerde hemels met de aardse umami-smaak van de matcha. Alleen daarvoor al zou ik hier terugkomen! Zonder twijfel de beste matcha van Groningen. 

Nabi doet aan zelfbediening en dat kwam nogal chaotisch over. Ik stond tijden bij de kassa te wachten voordat iemand mijn bestelling opnam. Nou waren we er tijdens de eerste openingsweek, dus ik gun ze het voordeel van de twijfel en hoop dat ze snel hun ritme vinden. De medewerkers waren ook heel lief en verontschuldigend. Het interieur is eenvoudig en zag er onaf uit, alsof ze kosten wilden besparen – de borden zijn van plastic. 

Toch is Nabi Café best een bezoek waard. De drankjes zijn top en als je van zoet houdt, kun je de soufflé-pannenkoeken vast waarderen. En wie weet komen er nog veel meer Aziatische eetcafés bij in de stad als Nabi het goed doet!

Nabi Café, Oude Kijk in ‘t Jatstraat 25

Een pas geopend Aziatisch eetcafé waar je sandwiches, Japanse soufflé-pannenkoeken en matcha kunt krijgen. Voor twee personen waren we €47 kwijt.

Eindoordeel

Eten: 7/10
Presentatie: 8/10
Bediening: 7/10
Sfeer: 7/10

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties