Op stap met: Mai | Een tweede huiskamer bij Sangha Café

Er is zoveel te doen in Groningen, dat je eigenlijk een gids nodig hebt die je vertelt waar je echt ab-so-luut naartoe moet. De student-redacteuren van UKrant slaan hun culturele agenda voor je open. Wat is hun favoriete hangout en wat mag je zeker niet missen?

Hangout: Sangha Café

Toen ik voor het eerst bij Sangha Café kwam, werd ik een beetje verdrietig. Ik vertrek namelijk bijna uit Groningen, en als ik eerder van het bestaan van deze plek had geweten, was ik absoluut een vaste bezoeker geworden.

Sangha zit mooi halverwege Zernike en het centrum en is de perfecte plek voor eigenlijk alles: of je nou wat wilt eten of drinken, een studiesessie gepland hebt, of gewoon op zoek bent naar sociaal contact. Elke dag behalve zaterdag kun je er terecht voor een heerlijke, gezonde lunch of diner op donatiebasis, en je kunt er altijd rekenen op een uitstekend bakje koffie of kalmerend kopje thee.

Het multifunctionele gebouw heeft ruimte voor elke activiteit die je maar gepland hebt: pak bijvoorbeeld een bordspelletje of ga naar de meditatieruimte voor wat rust. Als het Hollandse zomerweer het toestaat, kun je in de gezellige tuin gaan zitten om te genieten van je maaltijd, koffie, of gewoon een momentje stilte.

Je treft bij Sangha mensen uit alle lagen van de bevolking, dus je kunt er altijd terecht voor een interessant gesprek

Je treft bij Sangha mensen uit alle lagen van de bevolking, dus je kunt er altijd terecht voor een interessant gesprek. En als je liever alleen bent met je gedachten, zoek je gewoon een rustig hoekje in de tuin op om een boek te lezen of gewoon in het gras te relaxen en te wachten tot cafékat Aifi langskomt om je te begroeten.

Sangha lijkt in niets op de gemiddelde caféketen; het is een bruisende huiskamer. Er worden allerlei evenementen georganiseerd, van midzomermarkten tot workshops mediteren en ademtechnieken, non-talentenshows en familiemiddagen. 

En als je dat allemaal niet aanspreekt, kun je altijd zelf ideeën aandragen of zelfs zelf een workshop aanbieden. Het café is altijd blij met vrijwilligers die willen helpen. Sangha staat in het teken van verbinding, genieten van het moment, en dienstbaarheid.  

Sangha Café
Van Oldenbarneveltlaan 6
Openingstijden: zondag – vrijdag 12 tot 22 uur 

Waar je mij kunt vinden de komende weken:

Deze workshop van de Usva over de fascinerende rol van zines bij (queer) politiek activisme lijkt me een prachtige manier om de Pride-maand af te sluiten. En je krijgt natuurlijk ook de kans om je creativiteit los te laten en er zelf eentje te maken.

Het conservatorium belooft haar publiek mee te nemen op een ‘zomerse muzikale reis’. Dat zijn drie woorden die mij goed in de oren klinken en dus wil ik dit niet missen. Ik woon al jaren binnen gehoorsafstand van het conservatorium en weet hoe goed de repetities klinken, dus ik ben heel benieuwd hoe een geperfectioneerde uitvoering klinkt!

  • VRIJDAG Prinsentheater | 3 eenakters
    Wanneer: 7 juli, 19-22 uur
    Prijs: 5 euro

Dit is nou eens letterlijk drie voor de prijs van een! Voor een studentvriendelijk prijsje kun je de eerste week van juli afsluiten met een leuke avond theater. Drie aankomend regisseurs voeren toneelstukken van maar één bedrijf op over verantwoordelijkheid, de wet en het ‘schouwspel van het leven’. Als je weinig tijd hebt, kun je ook gewoon een of twee stukken bekijken en als de datum niet past, worden er op 6 juli nog drie andere eenakters opgevoerd.

  • Vera | Popquiz
    Wanneer: 12 juli, 20 uur
    Prijs: 3 euro

Na talloze late uurtjes bij Vera geluisterd te hebben naar muziek uit alle genres en alle hoeken van de wereld, is het tijd om die kennis te testen. Tijdens deze pubquiz kun je nog eens nagenieten van het afgelopen jaar en mag je laten zien welke muzikale feitjes je kent.

Kom voor de rare naam – het festival is vernoemd naar het gehucht waar het plaatsvindt – maar blijf voor de uiteenlopende evenementen: je kunt hier terecht voor ‘astronautenmuziek’, ‘wolvenyoga’, lezingen over wadlopen, een dutje op een hooibaal en nog veel meer. Dit feestje in de achtertuin van de Waddenzee is een goedkopere en nuchterdere versie van de grote zomerfestivals. 

Engels

1 REACTIE

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties