Tips voor eerstejaars: let op je sociale batterij

Om de overgang naar een nieuw leven in een nieuwe stad wat soepeler te laten verlopen, geven de student-redacteuren van UKrant de komende drie weken hun belangrijkste tips. Vandaag: let op je sociale batterij.

Groningen heeft een gigantisch aanbod aan evenementen, zeker aan het begin van het academisch jaar en zeker voor eerstejaars studenten. De KEI-week, clubavonden, activiteiten van je studievereniging, huisfeesten: het kan lijken alsof de universiteit vooral bedoeld is om toffe nieuwe mensen te ontmoeten en om los te gaan.  

Maar zoals ik zelf merkte tijdens mijn eerste semester: al dat socialiseren kost wel wat, zowel financieel als mentaal. Ik merkte al snel dat mijn sociale batterij hoognodig opgeladen moest worden, en dat ik dus wat tijd opzij moest zetten voor mezelf.

Me-time

Ik kwam erachter dat het voor mij goed werkte om een dag per week vrij te maken voor me-time, een dag waarop ik met niemand zou afspreken, hoe verleidelijk dat misschien ook was.

Voor mij lijkt het altijd makkelijker om me weer op te laden als ik op een rustige plek ben waar ik niet zo snel andere mensen tegenkom, dus ik kan je aanraden om de natuur in en rond de stad op te zoeken.

Begin bijvoorbeeld eens met het verkennen van de parken, zoals het Noorderplantsoen en het Stadspark, duik het Sterrebos of het Bevrijdingsbos in of ga richting het water van het Paterswoldsemeer of Hoornsemeer. 

Lees ook:

Engels

1 REACTIE

  1. Een nog betere tip: gewoon 42u per week studeren! Dan zul je zien dat je agenda zich op normale wijze vult en je sociale batterij zich normaal kan ontladen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in