Tips voor eerstejaars: sta overal open voor

Als kersverse eerstejaars komt er veel op je af: je begint niet alleen aan een nieuwe studie, maar aan een heel nieuw leven in een nieuwe stad. Om de overgang wat soepeler te laten verlopen, geven de student-redacteuren van UKrant de komende drie weken hun belangrijkste tips. Deel 1: sta overal open voor.

Als eerstejaars student sta je al voor de nodige uitdagingen, maar als je een internationale student bent in een vreemd land aan een onbekende universiteit is dat nog veel heftiger – vooral als je zonder vrienden hierheen komt, zoals ik.

Wat mij hielp om mijn plek te vinden in Groningen was me richten op het vinden van een gemeenschap. Vrienden maken en mensen vinden op wie ik kon bouwen werd mijn eerste prioriteit.

Voor het eerst in mijn leven besloot ik in mijn eentje naar een feest te gaan. Ik probeerde een nieuwe sport uit bij de ACLO, paaldansen, en ik meldde me aan bij een veganistische studentenvereniging, hoewel ik niet veganistisch ben. Ik wilde gewoon naar hun bijeenkomsten gaan en andere studenten ontmoeten.

Ik stapte volledig uit mijn comfortzone en heb zo geweldige vrienden ontmoet, met wie ik na vier jaar in Groningen nog steeds contact heb.

En het enige dat ik daarvoor hoefde te doen was om mijzelf open te stellen, mezelf te zijn en leren om niet bang te zijn voor wat andere mensen denken. Ik besefte dat het niemand echt uitmaakt wat jij doet, of het zelfs maar opvalt, omdat iedereen druk is met zijn eigen dingen. Dus ga er op uit en zeg vaker JA!

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties