RUG zwijgt nog over uitkomsten onderzoek naar Tjeerd Andringa 

Het onderzoek naar de gevallen docent cognitieve wetenschappen Tjeerd Andringa is afgerond, maar over het bijbehorende rapport zegt de universiteit vooralsnog niets. Ook is het nog onduidelijk of het überhaupt openbaar wordt gemaakt.

‘Daar is nog geen besluit over genomen’, zegt RUG-woordvoerder Anja Hulshof. Het onderzoek – uitgevoerd door een externe onderzoekscommissie die werd voorgezeten door de Leidse hoogleraar Paul van der Heijden – is inmiddels wel afgerond. ‘En uiteraard is het rapport bij ons binnengekomen’, zegt Hulshof.

‘Dat hebben we ook met Tjeerd Andringa gedeeld, want het gaat ook over hem’, zegt ze. ‘En we zijn in gesprek over hoe nu verder. Dat duurt inderdaad wat langer dan in eerste instantie gedacht, maar ik kan nu niets meer zeggen dan dat we ermee bezig zijn.’

Complottheorieën 

Andringa werd op 31 januari geschorst vanwege complottheorieën die hij tijdens zijn lessen bij het University College Groningen uitventte. Naar aanleiding van een verhaal in UKrant kondigde de RUG daarna een onafhankelijk onderzoek naar de zaak aan. 

De resultaten werden eigenlijk voor de zomervakantie verwacht, maar het onderzoek bleek uiteindelijk pas in de zomer klaar.

Andringa’s schorsing gold in eerste instantie in ieder geval tot de afronding van het onderzoek. Volgens de RUG-woordvoerder geeft hij ook op dit moment geen les. 

Lees ook:

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties