Onderzoek naar ‘complotdenker’ Tjeerd Andringa wordt mogelijk niet openbaar

Gaat Tjeerd Andringa komend academisch jaar weer lesgeven bij het University College (UCG)? Het onderzoek naar de gevallen docent cognitieve wetenschappen is nog niet af en wordt mogelijk niet openbaar.

Andringa werd op 31 januari geschorst vanwege de complottheorieën die hij tijdens zijn lessen uitventte. Naar aanleiding van een geruchtmakend verhaal in UKrant kondigde de RUG een onafhankelijk onderzoek naar de zaak aan. De resultaten daarvan werden voor de zomervakantie verwacht.

‘We moeten nog iets langer wachten’, zegt RUG-woordvoerder Anja Hulshof. De externe onderzoekscommissie, voorgezeten door de Leidense hoogleraar Paul van der Heijden, zou eind juli haar bevindingen moeten rapporteren. Maar dat betekent niet dat het rapport dan ook openbaar wordt.

‘Het wordt naar ons gestuurd en dan zal de universiteit het lezen en bespreken en dan de volgende stappen zetten’, zegt Hulshof. ‘We weten nog niet of het ook openbaar wordt.’

Project Year 2

Maar als Andringa in elk geval geschorst is tot het onderzoek is afgerond, waarom staat er in Ocasys – het overzicht van alle RUG-vakken – dan ‘Project Year 2’ achter Andringa’s naam in het tweede semester?  

Dat betekent niets, benadrukt UCG-directeur Sander van den Bos. ‘De database is gewoon een kopie van het jaar daarvoor en we hebben nog niet alle vakken voor 2022/2023 geüpdatet. Dus daar kun je verder niets uit opmaken.’

Lees ook:

Engels

6 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties