Poortjes UB toch weer open

De poortjes van de UB staan weer open. De sluiting zorgde voor zoveel problemen, dat de proef mogelijk pas in de zomer hervat wordt.
Door Christien Boomsma

Vanaf 1 mei moesten bezoekers van de UB altijd een pas aanbieden, voor ze de toegangspoortjes konden passeren. Maar dat zorgde voor onverwachte chaos.

Studenten die nog geen RUG-pas hadden, werd de toegang ontzegd. Zelfs als ze met een document konden bewijzen dat ze ingeschreven stonden. Er ontstonden ook problemen met het lezen van de kaarten van de Hanzehogeschool of het UMCG. Tenslotte werden passen soms wel gelezen bij binnenkomst, maar niet bij vertrek uit de UB.

Met de hand

‘We krijgen de problemen niet zo snel opgelost’, zegt woordvoerder Frank den Hollander van de UB. ‘Dus hebben we besloten ze maar weer open te zetten.’

De oorzaak ligt juist in de technische wijzigingen die nodig waren om de kaartlezers ook andere passen naast de RUG-pas te laten accepteren.

Mogelijk wordt de proef met de poortjes pas hervat in de zomer, als het zo rustig is dat er veilig een nieuwe test gedaan kan worden. Wel sluiten de poortjes weer in de laatste weken van de tentamenperiode – wanneer de UB alleen voor RUG-studenten toegankelijk is. ‘Als de techniek dan nog steeds problemen geeft, gaan we desnoods weer handmatig controleren’, zegt Den Hollander.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties