UB plaatst toegangspoortjes

De Universiteitsbibliotheek (UB) heeft toegangspoortjes geplaatst. Tijdens tentamenweken blijven ze dicht voor hbo-studenten.

Door Peter Keizer

Het beleid om hbo-studenten buiten de deur te houden als de UB overvol is, is niet nieuw. In het afgelopen jaar werden portiers tijdens tentamenweken ingezet om handmatig te controleren of bezoekers een RUG-pas hebben. Op die manier wil de RUG ervoor zorgen dat de soms tjokvolle bibliotheek voldoende ruimte biedt voor studenten van de universiteit. De nieuwe poortjes nemen nu die taak van de portiers over.

‘In de periode dat we zoals gewoonlijk twee weken dicht zijn voor niet-RUG’ers, moet het dus zo werken dat de poortjes dichtblijven als een student van de Hanzehogeschool zijn of haar pas aanbiedt’, reageert communicatiemedewerker Frank den Hollander.

poortjes

De toegangspoortjes worden nu voorzien van de juiste software. Den Hollander: ‘Als ze eenmaal werken, zijn ze bedoeld voor toegangscontrole en voor het bijhouden van statistieken van hoeveel mensen we in huis hebben en van welke ‘bloedgroep’.’

Buiten tentamentijd gelden er echter geen restricties en zijn ook hbo’ers welkom.

Vanwege de verbouwingen aan de bibliotheek krijgt de UB vanaf volgende week een tijdelijke ingang. Naast koffieketen Starbucks wordt een tijdelijke voordeur gemaakt. De gewoonlijke entree wordt dit najaar overkapt en verbouwd.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties