Roel Boomstra nu ook ‘s werelds beste sneldammer

Roel Boomstra (rechts) in 2017 met medestudent Wouter Sipma, die derde werd tijdens het WK rapid-dammen. Foto: Reyer Boxem

RUG-student wint WK rapid-dammen

Roel Boomstra nu ook ‘s werelds beste sneldammer

RUG-student en wereldkampioen dammen Roel Boomstra won afgelopen zondag onverwacht het WK rapid-dammen in Drenthe. ‘Het leek me wel een leuk toernooi om tussendoor even te spelen.’
Door Giulia Fabrizi
22 oktober om 11:13 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:18 uur.
oktober 22 at 11:13 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:18 PM.

Hoe onverwacht is het nou echt dat een wereldtitelhouder opnieuw een WK wint? ‘In principe ben ik sinds het laatste WK van begin dit jaar niet meer bezig geweest met professioneel dammen’, zegt Boomstra. De natuurkundestudent wil graag afstuderen en stort zich daar nu volledig op. ‘Ik had niet gedacht dat mijn niveau nog zo goed zou zijn.’

In tegenstelling tot zijn laatste WK, waar spelers een totale bedenktijd van vier uur hadden, speelde Boomstra dit keer onder grote tijdsdruk. ‘Een potje rapid duurt niet meer dan een uur, dus je moet veel sneller tot je zet komen.’ Bij de laatste van de negen rondes had de kopgroep twaalf punten, hij elf. ‘Toen ik de koploper versloeg, kreeg ik de twee punten voor de winst en won ik het toernooi’, zegt hij lachend.

Of de onverwachte winst naar meer smaakt? ‘Ik heb het altijd naast mijn studie gedaan en ben heel blij met de topsportregeling van de RUG’, zegt hij. ‘Maar inmiddels zit ik in het tiende jaar van een vijfjarige studie, dus het moet een keertje af. Het toernooi was een dagje leuk, maar nu is het weer tijd om te focussen op mijn afstudeeronderzoek.’

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties