Pro-Palestijnse leuzen op Heymansgebouw en bestuurskantoor

DOOR SEAN CAMPBELL EN CINTA ZANIDYA

Weer zijn er RUG-gebouwen beklad met pro-Palestijnse leuzen: dit keer waren het Heymansgebouw en het bestuurskantoor in de Muurstraat het doelwit. Van het gebouw aan de Muurstraat zijn ook ramen ingeslagen.

In de nacht van maandag op dinsdag werd ook Campus Fryslân in Leeuwarden beklad met pro-Palestijnse leuzen.

De vernielingen in Groningen werden maandagochtend ontdekt en zijn waarschijnlijk de nacht ervoor aangebracht. Op het Heymansgebouw zijn leuzen als ‘RUG Cut Ties’ en ‘People Are Dying’ op muren en ramen gespoten. Op de gevel zitten rode verfvlekken en op de grond ervoor staat ‘Free Palestine’.

De ingang van het Heymansgebouw en het plein met fietsenrekken ervoor zijn tijdelijk afgezet met lint en een schoonmaakbedrijf is bezig de verf te verwijderen, maar dat is nog niet gelukt. Ook de regen van maandag hielp daar niet tegen.

Onderzoek

De RUG heeft aangifte gedaan, zegt een RUG-woordvoerder. De politie laat weten dat er een buurtonderzoek wordt gedaan. Er worden camerabeelden verzameld en getuigen gezocht.

Waarom het Heymansgebouw dit keer het doelwit was, is niet bekend. Eerder werden de UB en het Academiegebouw voorzien van verfleuzen en werden er ramen ingeslagen. Op het Broerplein staan daarom sinds enkele weken camera’s en lichtmasten.

Lees meer:

 

Engels

3 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

3 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties