UB beklad met pro-Palestinaleuzen, ramen ingeslagen

De ramen van de UB zijn in de nacht van dinsdag op woensdag ingeslagen. Ook zijn er, net zoals twee weken geleden, met rode verf pro-Palestinaleuzen geschilderd.

Bijna de helft van alle ramen op de begane grond is kapotgeslagen. Het glas is verbrijzeld, maar er zijn geen gaten in ontstaan, en er heeft dus niemand door een kapot raam de UB binnen kunnen gaan. 

Op de ramen links van de hoofdingang van de UB zijn met rode verf teksten geschreven als: ‘Day 68 20.000+ dead’, ‘Gaza’ en ‘We will escalate’. Op de muur onder de ramen van de Starbucks is ‘Free Palestine’ geschreven met een anarchistenteken.

Aangifte bij de politie

De RUG is geschrokken. ‘Wij veroordelen dit geweld ten zeerste’, zegt RUG-woordvoerder Elies Wempe-Kouwenhoven. ‘Vernieling is echt de grens. Er is aangifte gedaan bij de politie en er wordt nu schoongemaakt.’ De UB is wel gewoon open.

Wie de ramen heeft vernield, is nog onduidelijk. Wel hangen er camera’s bij de UB. De beelden worden bekeken door de politie. 

Respect

Het college van bestuur veroordeelt de vernielingen en vraagt iedereen om juist in deze tijden het gesprek met elkaar te blijven voeren, met respect voor elkaars omstandigheden en standpunten.

Collegevoorzitter Jouke de Vries: ‘Het aanbrengen van vernielingen en het uiten van bedreigingen vormen naar onze mening geen enkele bijdrage aan oplossingen voor het Israëlisch-Palestijnse conflict. Integendeel, acties als deze wakkeren polarisatie aan en staan haaks op de kernwaarden van onze universiteit.’

In november was de UB ook het doelwit van pro-Palestinademonstranten. Toen werden de ramen beklad met rode verf en leuzen als ‘RUG supports genocide’, ‘free Gaza’ en ‘free Palestine’.

Lees ook:

Engels

25 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

25 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties