Politie geeft beelden vrij van bekladders RUG-gebouwen

De Groningse politie heeft camerabeelden gedeeld van de bekladding van het Academiegebouw, de UB en het Rölinggebouw (rechten) in de nacht van 12 op 13 april. Op de beelden zijn drie daders te zien.

Op de gebouwen, voorafgaande aan de Open Dag van de universiteit, werden leuzen gekalkt als ‘From the river to the sea’, ‘Free Gaza’ en ‘Complicit: RUG’ (RUG: medeplichtig). Ook werden er ruiten ingeslagen.

De politie hoopt met het vrijgeven van de beelden meer te weten te komen over de identiteit van de daders, die op de camerabeelden hun gezichten hebben afgeschermd.

De beelden laten zien dat de drie tussen 4 uur en half 5 ongestoord hun gang gaan en op de gevels, trapopgang en het bordes pro-Palestinaleuzen aanbrengen met rode verf.

Drie keer doelwit

Schoonmaakploegen zijn nog dagen bezig geweest om de verf te verwijderen. Dat bleek vooral lastig op de zandstenen pilaren van het Academiegebouw.

Het was de derde keer dat RUG-gebouwen het doelwit waren van pro-Palestina-activisten, die willen dat de uni alle banden met Israël verbreekt en steun uitspreekt voor de Palestijnen. Eind november en half december werd de UB ook al besmeurd. In december werden ook de grote ramen aan de voorzijde van de bieb kapot geslagen.

Lees ook:

Engels

5 REACTIES

5 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties