RUG en gemeente onderzoeken betere beveiliging Broerplein

De RUG en de gemeente kijken samen of de beveiliging op het Broerplein beter kan nu gebouwen van de uni tot drie keer toe doelwit waren van pro-Palestijnse activisten.

In november werd de gevel van de UB beklad en in december gebeurde dat opnieuw, terwijl toen ook veertien grote ramen kapot werden geslagen. Afgelopen weekend, voorafgaand aan de Open Dag van de uni op zaterdag, was het weer raak.

Daarom gaan de universiteit en de gemeente de situatie op het Broerplein onder de loep te nemen. ‘Wat er precies gaat gebeuren, weten we nog niet’, zegt een woordvoerder van de RUG. ‘Maar je kunt denken aan meer lichten op het plein, of een extra rondje van de politie.’

Rode verf

Ondertussen blijkt het knap lastig om de pro-Palestinaleuzen als ‘Free Gaza’ en ‘From te river to the sea’ weg te krijgen die afgelopen weekend met rode verf op het Academiegebouw, het Rölinggebouw en de UB werden gekalkt. 

Hoewel de uni zaterdag direct een schoonmaakploeg inzette om de gebouwen schoon te maken voor het begin van de Open Dag, bleef de bekladding vooral op het Academiegebouw deels zichtbaar.

Zandsteen

Woensdag was een schoonmaakploeg opnieuw bezig de trappen voor het Academiegebouw met een hogedrukspuit te reinigen. Hoewel die inmiddels schoon zijn, blijven onder meer de zandstenen pilaren een probleem. Zandsteen is een relatief zachte steensoort en daarom gevoelig voor krassen en vlekken.

‘We hebben het al een keer met water bespoten’, zegt de woordvoerder. ‘Nu onderzoeken we wat we nog meer kunnen doen om het ook daar weg te krijgen.’ De ramen van de UB zijn deze week allemaal vervangen. 

Gerelateerde berichten

Engels

1 REACTIE

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties