Opnieuw vertraging voor Feringa Building, oplevering pas in 2025

De oplevering van de nieuwe Feringa Building van de Faculty of Science and Engineering is opnieuw vertraagd. De verhuizing van de eerste groepen kan pas in de zomer van 2023. Daarmee schuift ook de einddatum op, naar 2025.

Helemaal nieuw is de vertraging niet, geeft bestuurslid Esther Marije Klop van de Faculty of Science and Engineering toe. ‘We zagen al langer dat we de zomer niet gingen halen. Het is iets anders dat we die vertraging ook accepteren.’

Er zijn allemaal kleinere oorzaken aan te wijzen voor het uitstel. Zo was er sprake van corona bij de werknemers van het bouwbedrijf, zijn er problemen met de levering van materialen, lastminutewijzigingen in het ontwerp en een groot verloop bij het bouwbedrijf. 

Eindoplevering

Dat betekent ook dat de bouw van het tweede deel van de Feringa Building pas later kan beginnen en daarmee ook de eindoplevering wordt doorgeschoven. Daarvoor was in eerder planningen twee jaar uitgetrokken, waarmee die naar 2025 zou schuiven.

Slecht nieuws voor een faculteit die in toenemende mate worstelt met ruimtegebrek. De faculteit wil doorgroeien naar 8000 studenten, maar zelfs na oplevering van de Feringa Building is er nog altijd een ruimtetekort van 10.000 vierkante meter.

Klop wil daarom een harde toezegging van het RUG-bestuur dat de delen van Nijenborgh 4 die niet gesloopt hoeven te worden voor de nieuwbouw, kunnen blijven staan. ‘Ik denk wel dat het goed komt’, zegt ze. Eerder erkende het college dat met de groei van de faculteit naar 8000 studenten ook extra ruimte nodig zou zijn. 

Slim schuiven

Ondertussen is Klop in een permanente zoektocht naar practicumruimte voor studenten verwikkeld. ‘Door slim te schuiven binnen onze eigen muren, hebben we een paar nieuwe practicaruimtes met zuurkasten gerealiseerd’, zegt ze. Ook verhuisde de reprodienst om plaats te maken voor ruimtes met zuurkasten.

Maar nu is ook met schuiven geen winst meer te behalen. Mogelijkheden voor huur van labruimtes buiten de RUG stuiten steeds op praktische bezwaren, zoals de fietsafstand van Zernike, of problemen met het veilig vervoer van gevaarlijke chemische stoffen. Op dit moment zijn er onderhandelingen met de Hanzehogeschool over ruimtes.

Lees ook:

Engels

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties