Iedereen mag weer naar college en mondkapjes hoeven niet meer

Collegezalen mogen per 25 september weer vol zitten. Dat maakte demissionair premier Mark Rutte dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie over de coronamaatregelen.

Vanaf 25 september hoeft de universiteit niet meer te werken met een maximaal aantal studenten per collegezaal, maar mag iedereen weer naar college. Ook vervalt de mondkapjesplicht in de gebouwen.

Sinds het begin van dit studiejaar mogen studenten na een jaar vrijwel volledig online les te hebben gehad, eindelijk weer naar fysiek college. Beperking is nu nog wel dat er maximaal 75 studenten per collegezaal aanwezig mogen zijn. Ook is het nu nog verplicht om in de gebouwen een mondkapje te dragen en die mag pas af als iemand op zijn of haar plek zit. Deze beperkingen vervallen dus per 25 september.

Roosters

Wat de versoepelingen precies betekenen voor de universiteit is nog onduidelijk, aangezien de roosters voor de eerste periode al ingevuld zijn. Zeker is dat het tentamens maken een stuk makkelijker maakt.

Voordat het studiejaar begon, bleek de maximale groepsgrootte nog een struikelblok voor fysieke tentamens: wat doe je voor een groep van een paar honderd studenten? Met de nieuwe regels kunnen alle tentamens, ook voor grote studies, als vanouds worden ingepland.

Lees ook

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties