Huurders Sugar Homes dreigen met rechter als ze hun borg niet snel terugkrijgen

Voormalige bewoners van de Sugar Homes-containers stonden maandag voor de deur van de gebouwbeheerder om hun borg terug te eisen. Ze dreigen eigenaar STHO voor de rechter te slepen als ze hun geld niet voor 19 december terug hebben.

De 250 studenten die vorig academisch jaar een kamer in het complex op het Suikerunieterrein huurden, kregen hun 750 euro borg niet terug toen ze vertrokken. STHO liet weten het geld achter te houden als betaling voor de energiekosten. Maar dat is illegaal, zeggen de huurders. Het bedrijf moet hun borg retourneren en ze een aparte rekening voor de energie sturen.

‘Ze luisteren niet naar ons. Ze zijn totaal ongevoelig voor onze eisen. Het is verschrikkelijk’, zegt RUG-student Yvette Serrata Rosario, die vorig jaar in Sugar Homes woonde.

Rekening

Zo’n twintig mensen kwamen naar het protest, bijgestaan door de Bond Precaire Woonvormen, een steunpunt voor huurders. Ze weigerden een uitnodiging van vastgoedbeheerder Groningse Panden, die het gebouw uitbaat voor STHO, om het gesprek aan te gaan. 

‘We zijn hier niet om te onderhandelen, we zijn hier om de rekening neer te leggen’, zei woordvoerder Robin van den Berg-Markus van de Bond Precaire Woonvormen. ‘Als jullie niet binnen zeven dagen betalen, ondernemen we juridische actie en volgen er andere maatregelen.’ 

Lees ook:

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties