Sugar Homes houdt borg van huurders in om gestegen energiekosten te betalen

De studenten die vorig jaar een studio huurden van Sugar Homes krijgen hun borg van 750 euro niet terug. Eigenaar StudentHousing (STHO) houdt het geld, in totaal ongeveer 187.500 euro, om te compenseren voor de gestegen energiekosten. 

Het bedrijf zou de borg binnen acht weken nadat een huurder vertrokken is moeten terugbetalen. Maar de 250 internationale studenten die vorig jaar in de containerunits op het Suikerunieterrein woonden – en in sommige gevallen ook dit jaar weer – kregen vorige week een email waarin stond dat dit niet ging gebeuren. 

STHO had in februari al geprobeerd om het maandelijkse energievoorschot met 200 euro te verhogen. Maar de studenten weigerden toen te betalen. Volgens hen was het illegaal om contracten aan te passen nadat ze getekend waren. STHO bond toen in en zei ‘iets te voortvarend’ te zijn geweest. 

Eindafrekening

Maar de maandelijkse energiebijdrage is alleen een voorschot op de werkelijke kosten. Aan het eind van het kalenderjaar komt de eindafrekening. Was het betaalde voorschot meer dan de werkelijk gemaakte kosten, dan krijgen studenten geld terug. Maar was het voorschot minder, dan moeten ze bijbetalen.

De huurders zijn echter woest over de gang van zaken. Zij stellen dat de meesten van hen een huurcontract in het Nederlands hebben gekregen en dus niet goed begrepen waar ze voor tekenden. ‘Ik had niet verwacht dat ze weer dezelfde redenen als eerder zouden aanvoeren om onze borg in te houden. Ik ben enorm boos’, zegt Jessica (24), die een master bij letteren doet.  

De studenten overwegen nu een gang naar de rechter om hun borg terug te krijgen. 

Lees ook:

Engels

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties