Herverkiezingen raad Letteren leveren een andere uitslag op

De herverkiezingen voor de personeelsfractie van de faculteitsraad Letteren hebben de samenstelling van de raad veranderd. Geramé Wouters zit er nu wel in. Ze noemt het ‘een overwinning voor de democratie’.

Wouters, docent Nederlands bij het Talencentrum, is blij met de uitslag. ‘De reactie van collega’s is ook goed,’ vertelt ze maandagmorgen, ‘zij vinden het fijn dat het Talencentrum nu ook is vertegenwoordigd in de faculteitsraad.’

Wouters was een van drie mensen die na de officiële verkiezing in mei een bezwaar indiende tegen de uitslag. Na de verkiezing bleek namelijk dat medewerkers met een oproepcontract dit jaar niet mochten stemmen, terwijl ze dat eerdere jaren wel mochten. 

Drie stemmen

Het Centraal Stembureau had dat besluit niet zomaar mogen nemen, vonden de drie. Bovendien zou Wouters, die nu op drie stemmen na niet was verkozen, wel zijn verkozen als de oproepkrachten mee hadden mogen stemmen, zo meende ze.

Een geschillenadviescommissie gaf de bezwaarmakers gelijk en adviseerde nieuwe verkiezingen, het college van bestuur nam dat advies over. En zo waren er vorige week herverkiezingen voor de personeelsfractie in de faculteitsraad. Nu mét stemrecht voor oproepkrachten.

Volgens de officiële uitslag mochten tijdens de herverkiezingen in totaal 660 medewerkers stemmen. Dat zijn er acht meer dan de 652 die in mei een kans kregen. De opkomst lag vorige week echter een stuk lager: waar in mei 60,43 procent van alle medewerkers een stem uitbracht, was dat vorige week 48,18 procent.

Ervaring

Wouters wist tijdens de herverkiezingen inderdaad drie stemmen meer te halen. Daarmee eindigde ze op plaats zes van de in totaal negen verkozen personeelsleden.

‘Ik denk dat ik met dertig jaar ervaring bij Letteren een goede vertegenwoordiger kan zijn voor de hele faculteit en niet alleen voor het Talencentrum’, zegt Wouters. De nieuwe personeelsfractie van Letteren begint per 1 oktober. Daardoor zal de eerste vergadering van de raad worden gehouden met de nog zittende fractie, zónder Wouters, dus.

Lees ook

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties