Hakenkruis, davidster en levende ganzen in Vindicathuis, bewoners geschorst

Vindicat heeft per direct alle banden verbroken met een van haar studentenhuizen in de Groningse binnenstad en de bewoners (leden van de studentenvereniging) geschorst.

De maatregel volgt op een publicatie van Sikkom zaterdag over een op een muur geschilderd hakenkruis (gespiegeld) en davidster in het studentenhuis. Ook liepen er twee verwaarloosde ganzen rond. De stadsblog werd door een omwonende getipt.

De Dierenambulance heeft de beesten zaterdagmiddag uit het huis gehaald. ‘Ze zijn doodsbang, de veren zijn kapot en ze verstopten zich in een klein hoekje’, zei een medewerker van de Dierenambulance tegen Sikkom.

De twee ganzen in een hoekje in het huis. Foto: Dierenambulance Groningen

‘Ik heb hier al tien keer gevloekt. Ik vind het belachelijk en vreselijk.’ Volgens haar hadden de studenten geen flauw benul van de bizarre situatie en ‘reageerden ze heel onnozel’.

Beschamend en onthutsend

Senatus Rector Adriaan Zoetmulder van Vindicat noemt de kwestie ‘beschamend en onthutsend’. ‘Vindicat distantieert zich direct van dit huis. Alle banden worden verbroken. Daarnaast worden de leden geschorst.’

Dat betekent zij in huisverband niet langer mogen deelnemen aan verenigingsactiviteiten, zo staat in een officiële verklaring van de rector op de site van Vindicat. ‘De exacte lengte van deze schorsing moet blijken uit vervolgonderzoek, dat de komende dagen plaats zal vinden. Afhankelijk van het onderzoek nemen wij eventueel ook verdere maatregelen.’

Vindicat is overigens niet de eigenaar van het huis. Maar het bestuur voelt zich wel verantwoordelijk, aldus Zoetmulder. Het bestuur zegt in de verklaring niets over het gespiegelde hakenkruis en de davidster.

Bier van balkon

Ook een week geleden ging het mis bij de studentenvereniging. Toen werden voorbijgangers met bier bekogeld vanaf het balkon van de sociëteit aan de Grote Markt en vervolgens uitgescholden. Het bestuur heeft het balkon daarom voorlopig afgesloten.

Lees ook:

Engels

3 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

3 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties