Oud-lid Vindicat krijgt taakstraf wegens ‘kopschoppen’

Een 33-jarig voormalig lid van Vindicat is dinsdag door de Groningse politierechter veroordeeld tot 60 uur taakstraf waarvan de helft voorwaardelijk.

De man schopte tijdens een reünie een andere man twee keer tegen het hoofd. Het incident gebeurde in april vorig jaar tijdens een reünie in het verenigingspand aan de Grote Markt.

Verdachte en slachtoffer zouden ruzie hebben gekregen over een glas bier, waarbij het slachtoffer op de grond viel en tegen zijn hoofd werd geschopt.

Naast de taakstraf moet de man het slachtoffer een schadevergoeding betalen. Het bestuur van Vindicat heeft het de man voor negen jaar geschorst.  

3 REACTIES

  1. Je gaat naar een reunie en besluit kop te gaan schoppen over een glas bier; only @ vindi. Niemand neemt die vereniging nog serieus, alleen zijzelf.

  2. Leuk woord:kopschoppen. Ook wel een leuke hobby eigenlijk. Jammer, dat hoofden daar niet zo goed tegen kunnen , maar dat je dat als vindicater niet weet, dat snap ik best. Want dat zal niet in detail aan de orde komen tijdens de introductie, waar je al moeite genoeg moet doen, om studenten te leren, hoe ze studentikoos bier kunnen drinken. En zoveel tijd wordt er tegenwoordig voor de introductie niet ingeruimd, want er moet snel worden geleerd, zoals dat nu heet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in