Leden Vindicat en Albertus krijgen het met elkaar aan de stok in Sushi Mall

Eerstejaarsleden van Vindicat en Albertus hebben het donderdagavond met elkaar aan de stok gekregen in de Sushi Mall aan Het Hout in Groningen. Ze gooiden met glazen bier en eten naar elkaar.

Beide groepen hadden kennelijk zonder het van elkaar te weten een diner in de Sushi Mall, die in het verleden ook al eens half werd gemolesteerd door Vindicatleden.

Albertus en Vindicat schrijven in een gezamenlijke verklaring die op beide websites is gepubliceerd: ‘Tijdens het eten zijn deze groepen met elkaar in contact gekomen en dit heeft geleid tot een opstootje. Hierbij is ruzie ontstaan en vervolgens is er met eten door het restaurant gegooid.’

Veel overlast

Na het incident hebben beide besturen contact met elkaar gezocht en in het restaurant poolshoogte genomen. De ruzie heeft veel overlast veroorzaakt voor de aanwezigen in het restaurant, zo staat in de verklaring. Ook is er schade toegebracht aan het restaurant, waaronder kapotte glazen en borden.

Vindicat en Albertus hebben met het personeel van de Sushi Mall gesproken en excuses aangeboden. Verder hebben ze toegezegd om de schade en schoonmaakkosten te vergoeden. Ook is er contact geweest met burgemeester Koen Schuiling van Groningen.

Schorsing van 72 uur

Vindicat en Albertus willen dat betrokken leden excuses aanbieden aan de Sushi Mall. Zij hebben een voorlopige schorsing van 72 uur opgelegd gekregen. Die tijd willen de besturen verder onderzoek doen ‘en tot gepaste maatregelen’ komen.

Ook hopen beide verenigingen in contact te komen met andere gasten die donderdag in de Sushi Mall waren en getuige waren van het opstootje. Zij krijgen een dinerbon.

In 2017 misdroeg een grote groep Vindicatstudenten zich ook in de Sushi Mall. Stomdronken studenten schoffeerden toen het personeel, er werden vernielingen aangericht en met glazen gegooid.

3 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

3 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties