Coronamaatregelen weer strenger, kom zo min mogelijk naar de universiteit (UPDATE)

Maximaal 75 mensen in een collegezaal, mondkapjes op tot je op je plek bent en thuiswerken tenzij het echt niet anders kan. Ook voor de universiteit zijn de coronamaatregelen sinds zaterdag verscherpt.

De maatregelen die demissionair premier Mark Rutte afgelopen vrijdag aankondigde, gelden in principe voor drie weken. Ondertussen werkt de overheid aan een wet om de coronapas breder in te zetten, mogelijk ook op universiteiten en hogescholen.

Voorlopig is de coronapas op de universiteit nodig bij de ACLO en de Food Court op Zernike. Vorige week beschouwde de universiteit dit nog als een bedrijfskantine, maar dat is na de persconferentie veranderd. ‘Nu is er heel bewust besloten het als horeca te zien, vanwege de hoge besmettingscijfers en de persconferentie van vrijdag.’

Mondkapje

Tot die maatregel wellicht wordt uitgebreid, moet iedereen in de universiteit een mondkapje dragen. Het mondkapje mag pas af als je op een vaste plek bent gaan zitten, zoals in college of in een kantine.

Ook moet iedereen die dat kan thuis werken. Uitzonderingen zijn er voor degenen die locatiegebonden werk moeten uitvoeren, zoals fysiek onderzoek. Wel moet iedereen zijn of haar aanwezigheid bespreken met de eigen leidinggevende.

Verder online

Verder is de maximale groepsgrootte van 75 mensen per zaal weer terug. De enige uitzondering zijn tentamenruimtes, daar geldt het maximum niet. Colleges van meer dan 75 personen zullen daarom ook in ieder geval de komende drie weken online blijven. 

De maximale groepsgrootte geldt ook voor promoties, oraties, de UB en andere studieplekken. Doordat ook daar maximaal 75 mensen per ruimte zijn toegestaan, zal onder meer de capaciteit van de UB verminderd worden. 

Extra priklocatie

Op Zernike zal GGD Groningen van 22 tot en met 26 november een tijdelijke vaccinatielocatie opzetten in het Willem-Alexander Sportcentrum. De locatie is bedoeld voor studenten en medewerkers van de RUG en de Hanzehogeschool. Zij kunnen zich – op vertoon van hun identiteitsbewijs – die week zonder afspraak laten vaccineren. 

UPDATE: dit bericht is na publicatie aangepast. De maatregelen bij Food Court zijn later toegevoegd nadat de RUG haar beleid wijzigde. 

Lees ook:

Engels

10 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

10 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties