Sporten bij de ACLO kan alleen met coronapas

Wie wil sporten bij de ACLO, moet vanaf woensdagavond eerst de QR-code van zijn coronapas laten zien. 

Tot nu toe hoefden sporters bij de ACLO alleen een mondkapje te dragen als ze door het gebouw liepen, net als in de rest van de universiteit. Maar vrijdag ontdekte de RUG, na overleg met koepelorganisatie VSNU, dat de sportfaciliteit niet kan worden gezien als een puur onderwijsgebouw.

De ACLO stelt de accommodatie niet alleen ter beschikking aan studenten, maar ook aan externen. Daarom moet vanaf woensdagavond iedereen een QR-code laten zien.

Foodcourt

Opvallend is dat de coronapas niet wordt gevraagd in de Foodcourt op Zernike. Het gebouw waar meerdere eettentjes gevestigd zijn, is in principe toegankelijk voor iedereen; studenten, RUG-personeel maar ook medewerkers van bedrijven op Zernike. 

‘Maar het is vooral en bovenal bedoeld voor mensen die bij de RUG of Hanzehogeschool werken of studeren’, zegt de RUG. ‘Daarom zien wij het als een verlenging van onze bedrijfskantines en hoef je daar geen coronapas te laten zien.’

English

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in