Vindicat waarschuwt leden

Studentenvereniging Vindicat heeft al haar leden gewaarschuwd om extra maatregelen te nemen omtrent brandveiligheid, nadat vorige week brand was gesticht bij een verenigingshuis.
Door Peter Keizer

Onbekenden staken vorige week de brievenbus van een van de verenigingshuizen in brand. ‘Ik ben gister op de hoogte gesteld van het incident’, zegt Vindicatrector Stijn Derksen. ‘Het gaat om een losstaand incident, maar vanwege alle commotie van de afgelopen weken nemen we het zekere voor het onzekere.’

Het bestuur van de vereniging heeft volgens Derksen alle leden gewaarschuwd extra voorzichtig te zijn. De bewoners van het huis waar de brand werd gesticht, is gevraagd om alle vlaggen met het verenigingslogo binnen te halen, meldt de Studentenkrant. Die waarschuwing komt niet van het bestuur zelf, zegt Derksen.

Incidenten

Vindicat kwam de afgelopen weken meerdere keren in opspraak door incidenten bij de vereniging. In augustus werd een aspirant-lid mishandeld tijdens de ontgroening. Ook werd bekend dat mannelijke leden een bangalijst hadden gemaakt waarin leden werden aangespoord om 22 ‘geile wijven’ in bed te krijgen.

Vindicat kent in totaal 172 verenigingshuizen in de binnenstad van Groningen.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties