Huize Tabu maakte bangalijst

De bangalijst waarop 22 vrouwelijke leden van Vindicat worden neergezet als ‘hete herten’ en ‘geile wijven’, is gemaakt door bewoners van verenigingshuis Tabu.
Door Peter Keizer

Dat bevestigen meerdere bronnen. De dertien leden die door Vindicat werden geschorst nadat de lijst bekend werd, zijn ondergedoken in andere studentenhuizen omdat mensen langskwamen ‘om verhaal te halen’. Ook zijn hun namen van de Facebookpagina van Huize Tabu verwijderd, kort nadat de lijst in de publiciteit kwam.

In de derde editie van De Oprechte Almanak, zoals de lijst is genoemd, worden de 22 studentes bij naam en toenaam genoemd, met foto, het Vindicathuis waar ze wonen, hun telefoonnummer en een ‘bindende rating’ die varieert van één tot vijf sterren. Bij de foto’s staan stippellijntjes om commentaar of een beoordeling te geven en hokjes om aan te vinken. ‘Moge de gore wijven met hun kut over een kanon worden getrokken!’, schreven de mannelijke leden in de introductietekst van de bangalijst.

Geen reactie

Huize Tabu is op dit moment nagenoeg leeg. Behalve een lijst met woorden die rijmen op het woord ‘hoer’ op de muur, is er niets te zien. Vindicat wil geen reactie geven. ‘Hoe de geschorste leden met elkaar in verband staan, delen wij wegens privacyredenen niet mee’, laat rector Stijn Derksen weten. Ook de ouders van de jongens willen niet reageren, zij verwijzen naar Vindicat.

De opeenstapeling van incidenten bij de studentenvereniging heeft gezorgd voor een ‘bedompte sfeer op de kroeg’, zo valt te beluisteren na een rondgang onder leden. ‘We worden afgeschilderd als een stel randdebielen. We worden allemaal over één kam geschoren. We hebben nu een idee hoe het voelt om een minderheidsgroep te zijn.’

De vereniging kwam deze week ook in opspraak door een incident tijdens de introductietijd in augustus. Ouderejaars hadden tijdens de ontgroening een aspirant-lid het ziekenhuis in geslagen. Vindicat doet onderzoek naar de mishandeling.

Engels

4 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties