Huize Tabu maakte bangalijst

De bangalijst waarop 22 vrouwelijke leden van Vindicat worden neergezet als ‘hete herten’ en ‘geile wijven’, is gemaakt door bewoners van verenigingshuis Tabu.
Door Peter Keizer

Dat bevestigen meerdere bronnen. De dertien leden die door Vindicat werden geschorst nadat de lijst bekend werd, zijn ondergedoken in andere studentenhuizen omdat mensen langskwamen ‘om verhaal te halen’. Ook zijn hun namen van de Facebookpagina van Huize Tabu verwijderd, kort nadat de lijst in de publiciteit kwam.

In de derde editie van De Oprechte Almanak, zoals de lijst is genoemd, worden de 22 studentes bij naam en toenaam genoemd, met foto, het Vindicathuis waar ze wonen, hun telefoonnummer en een ‘bindende rating’ die varieert van één tot vijf sterren. Bij de foto’s staan stippellijntjes om commentaar of een beoordeling te geven en hokjes om aan te vinken. ‘Moge de gore wijven met hun kut over een kanon worden getrokken!’, schreven de mannelijke leden in de introductietekst van de bangalijst.

Geen reactie

Huize Tabu is op dit moment nagenoeg leeg. Behalve een lijst met woorden die rijmen op het woord ‘hoer’ op de muur, is er niets te zien. Vindicat wil geen reactie geven. ‘Hoe de geschorste leden met elkaar in verband staan, delen wij wegens privacyredenen niet mee’, laat rector Stijn Derksen weten. Ook de ouders van de jongens willen niet reageren, zij verwijzen naar Vindicat.

De opeenstapeling van incidenten bij de studentenvereniging heeft gezorgd voor een ‘bedompte sfeer op de kroeg’, zo valt te beluisteren na een rondgang onder leden. ‘We worden afgeschilderd als een stel randdebielen. We worden allemaal over één kam geschoren. We hebben nu een idee hoe het voelt om een minderheidsgroep te zijn.’

De vereniging kwam deze week ook in opspraak door een incident tijdens de introductietijd in augustus. Ouderejaars hadden tijdens de ontgroening een aspirant-lid het ziekenhuis in geslagen. Vindicat doet onderzoek naar de mishandeling.

English

4 REACTIES

  1. Het lijkt alsof een ontgroening is om een band te creeren en om grenzen aan te geven, maar dat is het niet. Het is juist onmogelijk je grenzen aan te geven, je komt in de problemen als je dat doet, en daarnaast gaat het vooral om te zorgen dat jongere leden respect hebben voor de zittende leden, wat volgens hen een onlosmakelijk onderdeel van de vereniging is….

    • Ik heb onder Vindicaters gewoond en het zijn beesten die portieken onder kotsen, fietsen in elkaar trappen, bierflessen en servies op straat kapot gooien, meisjes achterna gillen met “VIEZE HOER, HOEEERR!!!” vanaf hun balkon. Schaamteloos! En het zijn geen incidenten, het is structureel. Het was iedere week wel een paar keer raak met de pis en de kots en het gegil. Als de vereniging z’n naam nog enigszins wil redden doet het héél rap afstand van deze praktijken en leert het nieuwe leden meteen vanaf de eerste dag om een goed voorbeeld te zijn in onze maatschappij i.p.v. één van de grootste bronnen van ergernis in deze stad.

  2. “We worden afgeschilderd als een stel randdebielen.”
    Geen wonder met het hersenletsel dat men blijkbaar oploopt tijdens de introductieperiode. Een ouderejaars die gaat staan op je schedel doet weinig goeds voor de intelligentie.
    De bewoners van verenigingshuis Tabu zijn “geschorst tot nader oder” en vallen wellicht in de toekomst gewoon weer onder de kam van Vindicat. Blijkbaar willen ze de zwakke rijmerij van deze leden nog niet missen. Royeer ze, misschien ziet dan de buitenwereld jullie niet als een sexistisch en archaïsch gezelschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in