UB worstelt met ‘ongekende hitte’, oorzaak blijkt kapot ventiel (UPDATE)

Studenten klagen de laatste weken over een ‘ongekende hitte’ in de Universiteitsbibliotheek (UB) in de binnenstad. De oorzaak is waarschijnlijk een ventiel. Dat wordt nu vervangen.

Vooral studenten klaagden de laatste tijd over de veel te warme UB. Onderzoek wees donderdag uit dat het om een kleine technische storing ging.

Het probleem is nu verholpen, zegt RUG-woordvoerder Elies van Kouwenhoven. Het kan nog wel 24 uur duren voor de temperatuur overal in het gebouw gelijk is.

Ventilatiesysteem

De UB kampte de afgelopen jaren vaker met klimaatproblemen. Hoewel het gebouw in 2017 een grootscheepse renovatie onderging, bleef het in de zomer te warm en in de winter te koud. Het probleem zou liggen bij de afstelling van het ventilatiesysteem.

Maar twee jaar later bleken de tocht- en vochtproblemen nog niet opgelost. Vooral medewerkers klaagden toen dat het er te warm, of juist te koud was. Het probleem leek toen bij raamrubbers te liggen. Omdat die niet goed aansloten op de raamkozijnen, werkte het nieuwe klimaatsysteem niet naar behoren.

Lees ook:


Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties