SPR van ondergang gered

De sportvereniging voor personeel (SPR) blijft bestaan. De leden hebben niet gekozen voor opheffing, maar om de vereniging door te laten gaan in afgeslankte vorm.
Door Maaike Vos

Het bestuur had de leden twee scenario’s voorgelegd. In het eerste zou de vereniging worden opgeheven en de personeelssport worden ondergebracht bij het Sportcentrum. In het tweede scenario zou de SPR blijven bestaan, maar veel taken afstoten naar het Sportcentrum. Een overtuigende meerderheid koos voor het laatste.

Het voortbestaan van de sportzaaltjes in de binnenstad komt niet in gevaar. Daarnaast zullen bepaalde sporten die niet ondergebracht kunnen worden bij het Sportcentrum, zoals vissen, voortgezet worden bij De Brug.

Contributie omhoog

De contributie zal wel stijgen, omdat het Sportcentrum financiële en administratieve taken overneemt. ‘Dat moeten we uitonderhandelen, maar waarschijnlijk komt het neer op ongeveer een tientje per persoon’, zei SPR-voorzitter Gerald Lier.

De voorzitter is blij met de uitkomst van de vergadering. ‘Nu moeten we uitzoeken hoe we dit praktisch gaan uitvoeren. Dat wordt een puzzel, maar het is te doen.’ Sportcentrumdirecteur Hendrike Schut is tevreden dat er duidelijkheid is voor de leden. ‘We gaan nu de volgende stap zetten en kijken naar de invulling.’

Ook het kritische lid Rieks Messchendorp is gerustgesteld. ‘Ik ben blij dat de SPR blijft bestaan en dat de vissers kunnen worden ondergebracht bij De Brug.’

 

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties