Raad GMW boos over verhuizing

De personeelsleden in de faculteitsraad van Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW) hebben een boze brief naar het faculteitsbestuur gestuurd. Ze zijn teleurgesteld over de verhuisplannen.
Door Peter Keizer

Vanaf het eerste moment dat werd gesproken over de verhuizing van het onderwijs aan de Bloemstraat naar de Heymansvleugel, heeft het personeel het bestuur gewezen op voorziene problemen, stelt de personeelsgeleding in de brief. Maar daar is niets mee gedaan, vinden ze.

De huur van de tijdelijke onderwijsruimten aan de Bloemstraat loopt af, en nieuwe huisvesting op de Healthy Ageing Campus gaat niet door. De kantoortjes in de Heymansvleugel moeten daarom volgens het faculteitsbestuur wijken, om plaats te maken voor meer collegezalen. Maar volgens de personeelspartij is er ondanks herhaaldelijk protest, en ondanks toezeggingen van het faculteitsbestuur, nooit naar alternatieve locaties gekeken.

De personeelsgeleding meent dat daarmee beloftes die het faculteitsbestuur heeft gedaan, niet zijn nagekomen. ‘We voelen ons geroepen om de onvrede van medewerkers nogmaals naar het faculteitsbestuur te communiceren en onze standpunten te delen met collega’s’, schrijven de medewerkers.

Onderwijs

Eerder lieten medewerkers van psychologie weten niet blij te zijn met de plannen. In een ingezonden brief – ondertekend door 120 medewerkers – schrijven ze dat volgens hen het faculteitsbestuur onvoldoende haar best doet voor de primaire belangen die het vertegenwoordigt: de kwaliteit van onderwijs en onderzoek in de faculteit.

Volgens de personeelspartij hebben de medewerkers van psychologie meerdere keren aan het faculteitsbestuur laten weten dat ze zich ‘slecht geïnformeerd, gepasseerd, tekortgedaan en op sommige vlakken zelfs misleid voelen’.

Decaan Kees Aarts bevestigt dat hij de brief heeft gekregen, maar wil nog niet in de UK reageren. ‘Het faculteitsbestuur van GMW heeft de brief van de personeelsgeleding van de faculteitsraad nog niet beantwoord. Het lijkt mij vreemd om in de UK in discussie te gaan met onze faculteitsraad. Op 23 mei vergadert de raad, en dan zal deze brief wel aan de orde komen.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties