Verbouwplannen onder vuur

De nieuwe huisvestingsplannen van de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW) vallen niet overal in goede aarde. De universiteitsraad zet ze daarom even in de ijskast.
Door Peter Keizer

Voor de zomervakantie werd bekend dat GMW toch niet naar de nieuwe Healthy Ageing Campus verhuist, maar in de Hortusbuurt blijft. Nader onderzoek moet uitwijzen of verbouwing van de huidige panden voldoende ruimte oplevert voor alle studenten en medewerkers. Maar de universiteitsraad houdt dat onderzoek nog tegen.

‘Dit was noodzakelijk omdat de nieuwe plannen niet overal even goed ontvangen werden op de faculteit’, schrijft studentenpartij Lijst Calimero in haar nieuwsbrief. De huisvestingsplannen zijn vertrouwelijk, maar navraag bij verschillende bronnen – die niet met hun naam genoemd willen worden – leert dat studenten en medewerkers in de faculteitsraad van GMW tegen de plannen hebben gestemd.

gmw

Tegen

De medewerkers zouden niet te spreken zijn over de plannen omdat het aantal vierkante meters kantoorruimte sterk wordt teruggebracht. De personeelsleden zijn bang dat ze knel komen te zitten in de huidige panden.

De huisvestingsplannen van GMW gaan uit van een daling in het aantal studenten, maar door een recente toename van het aantal buitenlandse studenten zou die daling juist uitblijven. Daarnaast vrezen medewerkers dat de monumentale panden niet geschikt kunnen worden gemaakt voor de benodigde ruimte.

Nu studenten en medewerkers tegen hebben gestemd, moeten ze wel bij de huisvestingsplannen betrokken worden, eist de universiteitsraad.

‘Niet definitief’

Decaan Kees Aarts laat weten dat de plannen nog niet definitief zijn. Hij wil daarom nog niet op specifieke vragen ingaan. ‘Uitspraken over cijfers gaan snel een eigen leven leiden en dat willen we niet’, aldus Aarts. ‘We zijn de ruimtebehoefte opnieuw aan het berekenen op basis van de meest recente cijfers over studentenaantallen en formatie.’

Volgens Aarts zijn er verschillende plannen voor renovatie. ‘We werken aan plannen die kunnen rekenen op draagvlak in de faculteit. Om die reden worden medewerkers en studenten betrokken bij de planvorming’, reageert hij.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties