Ondanks bezuinigingen viert 410-jarige RUG toch een ‘groots feest’

De RUG viert van 21 tot en met 25 mei haar 410de verjaardag met een lustrumfeest met als thema Making Connections. Het programma is versoberd, maar er wordt wel feest gevierd.

In november vorig jaar stelde het college van bestuur dat de lustrumviering ingetogener moest zijn dan eerder de bedoeling was. Reden daarvoor zijn de bezuinigingen die de universiteit door moet voeren, onder meer vanwege de hoge energiekosten. 

Daardoor is het lustrum dit jaar korter dan gewoonlijk, namelijk van dinsdag tot en met zaterdag, en is een aantal grote evenementen geschrapt. Ondanks de versobering noemt de RUG het lustrumfeest ‘groots’ en stelt ze een ‘prachtig gevarieerd programma’ te hebben. 

Programma

De programmaonderdelen lopen uiteen van een sportdag tot een festival over wetenschap, van een bakwedstrijd tot een netwerklunch en van een dansfeest tot open huis in de UB en het Academiegebouw. Met een divers programma hoopt de RUG studenten, medewerkers, Stadjers en Ommelanders en alumni aan te trekken.

Het lustrumthema is Making Connections, afgeleid van het Strategisch Plan waarin de uni focust op het versterken van verschillende banden: intern tussen verschillende vakgebieden en faculteiten en extern met kennispartners en maatschappelijke partijen en bedrijven uit zowel de regio als daarbuiten. 

Ontmoeten

Volgens de RUG is het lustrum een uitgelezen kans om ‘elkaar te ontmoeten, te verbinden en samen feest te vieren’. Op de website van de RUG is het volledige programma van het lustrum te vinden en kunnen geïnteresseerden kaartjes kopen.

Lees ook:

Engels

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties