Lustrumviering RUG versoberd vanwege geldtekort

De universiteit viert in mei volgend jaar haar 410-jarig bestaan, maar het lustrum ‘Making Connections’ zal vanwege de huidige bezuinigingen niet zo uitgebreid zijn als de RUG eigenlijk voor ogen had.

Het college van bestuur heeft het Lustrumbureau gevraagd de oorspronkelijke plannen aan te passen. Zo is het lustrum korter dan voorgaande jaren, van dinsdag tot en met zaterdag, en is een aantal grote events geschrapt, zoals het publieksevenement.

Dit betekent niet dat er helemaal geen evenementen voor het publiek zullen zijn, benadrukt RUG-woordvoerder Elies Wempe-Kouwenhoven. ‘Deze vinden in kleinere vorm plaats.’

‘Op deze manier vieren we het lustrum in 2024 sober en ingetogen’, zegt collegevoorzitter Jouke de Vries. ‘Zo houden we rekening met de actuele financiële situatie en doen we tegelijkertijd recht aan de historie van de universiteit en onze doelstelling om studenten, medewerkers en samenleving dichter bij elkaar te brengen.’

Engels

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties