Nieuwe naam voor bèta’s

De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen heet sinds deze maand de Faculty of Science and Engineering. De nieuwe naam moet meer buitenlandse studenten trekken.
Door Peter Keizer

De nieuwe naam doet recht aan het internationale karakter van de faculteit, zegt RUG-woordvoerder Gernant Deekens. ‘Bijna alle opleidingen zijn in het Engels en er zijn veel internationale studenten en onderzoekers bij de faculteit’, reageert hij.

De nieuwe naam zorgt er ook voor dat de opleidingen en het onderzoek van de faculteit beter herkenbaar en vindbaar zijn in het buitenland. Volgens Deekens is dat te danken aan de termen science en engineering.

Geen Nederlandse naam

Enkele maanden geleden werd de naamsverandering al door het faculteitsbestuur aangekondigd in de faculteitsraad. Er werd toen ook een Nederlandse naam bedacht: de Faculteit Bètawetenschappen en Technologie. Maar vanwege het internationale karakter van de faculteit is uiteindelijk voor alleen een Engelse naam gekozen.

Het faculteitsbestuur liet eerder weten dat ‘het promoten van het technische profiel’ van de faculteit een belangrijke reden is voor de naamsverandering.

Foto: RUG

Engels

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties