Nieuwe naam voor bèta’s

De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen heet sinds deze maand de Faculty of Science and Engineering. De nieuwe naam moet meer buitenlandse studenten trekken.
Door Peter Keizer

De nieuwe naam doet recht aan het internationale karakter van de faculteit, zegt RUG-woordvoerder Gernant Deekens. ‘Bijna alle opleidingen zijn in het Engels en er zijn veel internationale studenten en onderzoekers bij de faculteit’, reageert hij.

De nieuwe naam zorgt er ook voor dat de opleidingen en het onderzoek van de faculteit beter herkenbaar en vindbaar zijn in het buitenland. Volgens Deekens is dat te danken aan de termen science en engineering.

Geen Nederlandse naam

Enkele maanden geleden werd de naamsverandering al door het faculteitsbestuur aangekondigd in de faculteitsraad. Er werd toen ook een Nederlandse naam bedacht: de Faculteit Bètawetenschappen en Technologie. Maar vanwege het internationale karakter van de faculteit is uiteindelijk voor alleen een Engelse naam gekozen.

Het faculteitsbestuur liet eerder weten dat ‘het promoten van het technische profiel’ van de faculteit een belangrijke reden is voor de naamsverandering.

Foto: RUG

English

1 REACTIE

  1. Schandalig om twee redenen. Reden een: Wiskonst als oud Nederlands begrip verdwijnt. Reden twee: Wiskunde verdwijnt uit de naam, en, wiskunde behoort niet tot ” science” . Wederom een slecht uitvloeisel van de Nederlandse handelsgeest: we verkopen alles, onze schoonmoeder, onze ziel, onze geschiedenis, als het maar winst oplevert. En, die winst valt nog te bezien!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in