Nieuwe naam voor beta’s

De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen wil verder onder een andere naam. De faculteit wil meer nadruk leggen op technologie.
Door Peter Keizer

Het faculteitsbestuur heeft zowel een Nederlandse als Engelse naam voor de faculteit bedacht. Wiskunde en Natuurwetenschappen gaat voortaan door het leven als de Faculteit Bètawetenschappen en Technologie, ofwel de Faculty of Science and Engineering.

Het faculteitsbestuur en de communicatieafdeling van de RUG reageren niet op vragen van de UK over waarom voor een andere naam is gekozen. Wel laat het faculteitsbestuur aan de faculteitsraad weten dat ‘het promoten van het technische profiel’ een belangrijke reden is.

‘Aangezien het Center for Engineering in de herfst van 2016 wordt geopend, willen we graag vanwege promotionele redenen, nieuwswaarde, tegelijkertijd de naam van de faculteit veranderen. We wensen een snelle procedure’, schrijft het faculteitsbestuur aan de raad.

Ook wil de faculteit de twee masteropleidingen chemical engineering en biomedical engineering exporteren naar de toekomstige campus in Yantai.

De raad vergadert aanstaande woensdag over de naamsverandering.

Natuurwetenschappen

Het faculteitsbestuur wilde de Nederlandse naam eigenlijk veranderen in ‘Faculteit Natuurwetenschappen en Technologie’, maar dat zag het Johann Bernoulli Instituut niet zitten. ‘Voor hen was het woord ‘natuurwetenschappen’ niet acceptabel, omdat wiskunde en computerwetenschappen geen natuurwetenschappen zijn. Het Nederlandse woord bètawetenschappen omvat alle disciplines aan onze faculteit’, schrijft het faculteitsbestuur.

Het universiteitsbestuur staat achter de naamsverandering, maar wacht de vergadering met het faculteitsbestuur af. Donderdag wordt de nieuwe naam ook in de universiteitsraad besproken.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties