Minder druk op piekopvang studenten (er zijn zelfs nog bedden vrij)

De kamernood onder studenten valt een maand na het begin van het studiejaar mee. De piekopvang is niet meer vol en studenten stromen door naar eigen kamers.

Waar het precies aan ligt, weet de gemeente nog steeds niet. Was het de oproep van de RUG en Hanzehogeschool vooral niet naar Groningen te komen als een student vooraf geen kamer had gevonden? Of hadden we vorig jaar een dubbele instroom van studenten op de kamermarkt als gevolg van corona?

‘We hebben er geen eenduidige verklaring voor’, zegt gemeentewoordvoerder Manon Hoiting. ‘Maar toen we vorige week met de onderwijsinstellingen en de Groninger Studentenbond spraken, kregen we opnieuw te horen dat het rustig is rondom de piekopvang.’ 

Bedden vrij

Terwijl de 111 plekken in de piekopvang begin september nog vol waren, zijn er nu bedden vrij. De rust is in vergelijking met vorig jaar opvallend. Er zijn dit jaar minder opvangplekken, terwijl het aantal inkomende studenten gelijk lijkt te blijven.

Alle piekopvanglocaties sluiten op 1 november hun deuren. Waar de piekopvang vorig jaar noodgedwongen tot eind december open moest blijven, lijken studenten dit jaar op tijd een nieuwe kamer te vinden. 

Structurele oplossing

Ondertussen werkt de gemeente aan het bouwen van vierhonderd units op Zernike Campus, die volgend jaar klaar moeten zijn. ‘Dat wordt een structurele oplossing voor langere tijd’, zegt Hoiting.

‘De insteek is dat je dat gebouw flexibel op en af kan schalen. Daardoor kun je tijdens de piekopvang meer plekken hebben en als de piek eraf is de plek gebruiken als reguliere opvang.’

Lees ook:

English

1 REACTIE

  1. Wauw wat een prestatie; er zijn minder daklozen dan verwacht. In vervolg is het misschien een beter idee om helemaal geen daklozen te hebben, en het dan pas te vieren? Klaarblijkelijk vinden jullie dit heel normaal dat studenten dakloos aan hun lot worden overgelaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in