Liveblog: Pro-Palestina tentenkamp op het Harmonieplein

Foto Zuzana Ľudviková

Liveblog

Pro-Palestina tentenkamp op het Harmonieplein

Pro-Palestijnse activisten hebben een tentenkamp ingericht op het Harmonieplein aan de Oude Kijk in ‘t Jatstraat. Volg in deze liveblog het nieuws.
Door redactie UKrant
21 mei om 11:05 uur.
Laatst gewijzigd op 24 mei 2024
om 9:59 uur.
mei 21 at 11:05 AM.
Last modified on mei 24, 2024
at 9:59 AM.

23 mei 2024 16:00 uur

Demonstranten tentenkamp huren mobiel toilet

Vanaf donderdag kunnen de bewoners van het tentenkamp op het Harmonieplein naar de wc. Ze hebben een mobiel toilet gehuurd. Eerder hadden ze de gemeente om een mobiel toilet gevraagd, maar dat verzoek werd afgewezen.

‘Het is aan de organisatie van deze demonstratie om dit soort dingen te regelen en dat is geen taak of verantwoordelijkheid van de gemeente’, zegt gemeentewoordvoerder Hans Coenraads.

De afgelopen tijd maakten de demonstranten gebruik van een campingtoilet. Het nieuwe toilet kost een paar honderd euro per maand, inclusief schoonmaakkosten. Volgens de woordvoerster van het kamp wordt dat betaald door sympathisanten.

22 mei 2024 10:00 uur

Een kijkje in het tentenkamp: ‘We hebben de energie, we hebben de mensen’

Het kampleven op het Harmonieplein is zijn tweede week ingegaan. Er is een ‘winkeltje’ waar gratis voedsel en water is te krijgen, een boekenkast, een medisch centrum en meer.

Ondertussen wordt het kamp dag en nacht bewaakt en dat is nodig. In de nacht van dinsdag op woensdag werden de demonstranten belaagd door een groep jongeren. Er is beveiliging van de universiteit, aan het Harmoniegebouw hangt een camera, de politie komt dagelijks langs.

Lees ook: Een kijkje in het tentenkamp: ‘We hebben de energie, we hebben de mensen’

21 mei 2024 17:00 uur

Foute investeringen en hoe lang blijven de demonstranten?

Hoe zit dat nu met de wel-of-niet-investeringen van de RUG in bedrijven die met de Gazaoorlog te maken hebben? Het Harmonieplein is inmiddels negen dagen bezet, hoe lang willen de demonstranten het volhouden? Deze en meer vragen (en vanzelfsprekend de antwoorden) kun je hier vinden: Foute investeringen en hoe lang blijven de demonstranten

21 mei 2024 15:00 uur

Leuzen en sirene tijdens opening lustrumviering RUG

Enkele demonstranten roepen leuzen en zwaaien met de Palestijnse vlag tijdens de opening van de lustrumviering van de RUG maandagmiddag. Ook laten ze een sirene afgaan. De uni bestaat 410 jaar en viert dat de hele week met allerlei evenementen.

20 mei 2024 20:00 uur

‘Nauwe banden tussen uni en GUF’

Het tentenkamp is de tweede week ingegaan met een protest binnen het protest. Volgens de demonstranten heeft de RUG wel degelijk aandelen in ‘genocide-bedrijven’ die zaken doen met Israël, zeiden ze tijdens een speciale sessie hierover op het Harmonieplein.

De RUG doet niet direct zaken met die bedrijven, aldus de demonstranten, maar wel indirect via non-profitorganisatie Groninger Universiteitsfonds (GUF). Beide zijn nauw met elkaar verbonden ‘aangezien het doel van het GUF is om de UG te financieren’.

Bovendien zitten de rector en de bestuursvoorzitter van de RUG in de raad van toezicht van het GUF. Het is hypocriet om dat te negeren, aldus de demonstranten.

19 mei 2024 18:00 uur

‘Korte mars is beter dan geen mars’

Een strak blauwe lucht, 22 graden, zon. Onder die fraaie omstandigheden werd zondagmiddag in de Groningse binnenstad een solidariteitsmars gehouden om het tentenkamp op het Harmonieplein te ondersteunen.

Solidariteitsmarsen beginnen meestal op de Grote Markt, maar de organisatoren moesten deze keer hun route wijzigen vanwege de kermis.

In samenspraak met de politie werd gekozen voor een korte route, die begon bij de muurschildering van Aletta Jacobs in de Broerstraat en eindigde bij het kamp. ‘Een korte mars is beter dan geen mars’, aldus de organisatie.

18 mei 2024 21:45 uur

Gevraagd: oorwarmers en anxiety toys

De demonstratie verloopt al de hele dag rustig en vreedzaam. In het kamp worden posters en ansichtkaarten gemaakt om door voorbijgangers te laten tekenen. Verder is er vooral behoefte aan tafels, stoelen en andere spullen voor de inrichting van het kamp. Het meest opvallende op de lijst: oorwarmers en anxiety toys, zoals stressballen tegen de spanning.

Zondag staat een solidarititeitmars voor Palestina op het programma. Die begint om 14 uur bij de muurschildering van Aletta Jacobs op het Broerplein.

Tegen 10 uur ‘s avonds is een groot deel van de bezoekers vertrokken en maakt het kamp zich klaar voor de nacht. Er lijken minder demonstranten te overnachten dan de afgelopen dagen.

17 mei 2024 19:00 uur

Docenten steunen tentenkamp: ‘Studenten lopen meer risico dan wij’

Zo’n twintig docenten hebben vrijdag op het Harmonieplein publiekelijk hun steun betuigd aan de demonstranten van het tentenkamp. De medewerkers, die zichzelf Dutch Scholars for Palestine noemen, uitten ook hun teleurstelling over de aanscherping van de huisregels van de RUG voor demonstraties, waarbij ze verwezen naar de recente installatie van camera’s op het Broerplein.

‘We zijn bezorgd over de risico’s voor de veiligheid van de studenten door politiegeweld, schending van de privacy en intimidatie die fundamentele vrijheden inperken’, verklaarde universitair docent Alexander Martin, verbonden aan de Faculteit Letteren, op het plein.

Volgens medewerkers die met UKrant spraken, is er een WhatsAppgroep actief met ongeveer honderd kritische docenten. ‘Veel personeelsleden zijn bang om Palestina publiekelijk te steunen. Hoe meer van ons in de openbaarheid durven treden, hoe minder medewerkers bang zullen zijn’, zegt universitair docent Hans Wilke van letteren.

Lees ook: Docenten steunen tentenkamp: ‘Studenten lopen meer risico dan wij’

17 mei 2024 15:00 uur

Demonstranten hebben een drukke dag

Another day at the encampment… De demonstranten op het Harmonieplein hebben een drukke vrijdag, waarschijnlijk veel drukker dan ze op een normale collegedag op de RUG zouden hebben gehad. Schoonmaken, workshops, knutselen en om vijf uur vanmiddag volgt een solidariteitsbijeenkomst met RUG-medewerkers.

17 mei 2024 14:00 uur

‘RUG heeft banden met medeplichtige Hebrew University’

Het statement dat de RUG vorige week naar buiten bracht over haar banden met Israëlische universiteiten klopt niet, stelt fractievoorzitter Ale ten Cate van studentenpartij Lijst Calimero in de universiteitsraad in een open brief.

Er is de afgelopen maanden meermaals gevraagd aan de RUG om de banden met Israëlische universiteiten en instituties openbaar te maken, schrijft hij. ‘Vanwege redenen die voor mij onbekend en onbegrijpelijk zijn, is er pas vorige week vrijdag een statement naar buiten gekomen waarin de RUG hierover praat.’

Het statement noemt tot zijn verbazing geen namen van universiteiten en instituties waarmee de RUG banden heeft. ‘Waarom niet?’ Een van die universiteiten is Hebrew University of Jerusalem, aldus Ten Cate, en die heeft een campus in illegaal bezet Palestijns gebied en faciliteert ook het Israëlische leger.

Lees meer: ‘RUG heeft banden met medeplichtige Hebrew University’

De Hebrew University of Jerusalem.

17 mei 2024 10:00 uur

Lustrumprogramma aangepast, vintagemarkt van het programma

De vintagemarkt die dinsdag op het Harmonieplein zou worden gehouden in het kader van het 410-jarig-bestaan van de RUG, is van het programma gehaald. Reden is het tentenkamp aan de voorzijde van het plein.

Volgens een woordvoerder van de RUG ligt het initiatief om de markt te schrappen vooral bij de ongeveer 25 winkeliers die zich hadden aangemeld voor de markt. Zij vinden het niet veilig door de actie vlakbij. Er is vanwege de kermis in de stad geen andere plek om naar uit te wijken, aldus de RUG.

Dag 5, het tentenkamp ontwaakt.

16 mei 2024 20:00 uur

Demonstranten bereiden zich voor op een regenachtige nacht

Het was de afgelopen dagen stralend, zonnig en warm weer. Maar het regengebied heeft nu ook Groningen bereikt. De demonstranten op het Harmonieplein bevestigen dekzeilen boven hun tenten en andere plekken om niet nat te worden. Ze worden ook opgeroepen om te schuilen en warm te blijven. Sympathisanten komen langs om regenjassen en paraplu’s te brengen.

16 mei 2024 16:00 uur

Universiteitsraad kritisch over opstelling RUG in vragen over Israël

Het universiteitsbestuur snapt niet hoe het zo ver verwijderd is geraakt van de studenten en medewerkers die meedoen aan pro-Palestinademonstraties. ‘Ik hoor de studenten heel goed, ze zeggen dat wij niet luisteren’, zei collegevoorzitter Jouke de Vries donderdag tijdens de commissievergadering bestuur. Hij vroeg de universiteitsraad (u-raad) hem te helpen de demonstranten beter te begrijpen.

‘Er is afstand ontstaan, omdat de universiteit te lang heeft gewacht met het willen bespreken van de banden met Israël’, zei Ale ten Cate van studentenpartij Lijst Calimero. ‘Vervolgens komt er een statement waar geen namen worden genoemd. Waar bijvoorbeeld niet op de banden met de Hebrew University, die een campus heeft op bezet Palestijns gebied, wordt ingegaan en waar feitelijke onjuistheden instaan. Ja, dat zorgt niet voor verbinding met de studenten.’

De universiteitsraad bespreekt de pro-Palestinademonstraties en de houding van de universiteit uitgebreider tijdens de vergadering van 30 mei. Tot die tijd wil de u-raad proberen een liaison te zijn tussen het cvb en de demonstranten.

16 mei 2024 14:00 uur

Vluchtroute in geval van calamiteit

Op verzoek van de gemeente Groningen hebben de demonstranten rondom het tentenkamp een open ruimte gecreëerd. In het geval van een incident kunnen mensen dan snel een veilig heenkomen zoeken. De dagen ervoor stonden er allerlei objecten en ook tentjes. Die hebben de demonstranten nu grotendeels weggehaald.

16 mei 2024 11:00 uur

Rector: RUG heeft geen aandelen in ‘genocide-bedrijven’

RUG-rector Jacqueline Scherpen ontkent in scherpe bewoordingen de beschuldigingen van de demonstranten dat de uni 1 miljoen euro aan aandelen heeft in bedrijven die ‘medeplichtig zijn aan de genocide in Gaza’. Dat zei ze in de commissievergadering die voorafgaat aan de universiteitsraad.

‘Dat is pertinent onwaar’, zegt Scherpen. ‘Dat geeft ook aan dat er veel desinformatie is. Er is daar ergens een bubbel die losgezongen is van wat we werkelijk aan het doen zijn.’

‘Er zijn drie projecten waar we werken met Israëlische partners, maar dat zijn grootschalige EU-projecten met onderwerpen die niets met militaire dingen te maken hebben. Er zijn geen militaire samenwerkingen.’

Vorige week maakte de RUG bekend op welke vlakken zij samenwerkt met Israël, naar aanleiding van protesten elders in het land. Scherpen: ‘We hebben gekeken naar de kennisveiligheid en of medewerkers aan militaire projecten hebben meegedaan.’ Dat was niet het geval, aldus de rector. Studentenuitwisselingen staan sowieso on hold, zegt ze, vanwege de veiligheidssituatie.

15 mei 2024 23:00 uur

Het plein is vol, er kan geen tent meer bij

Rond 11 uur in de avond wordt het rustig in het tentenkamp. Sympathisanten en bezoekers zijn naar huis gegaan, de demonstranten duiken hun tent en slaapzak in. Hoewel er geen concrete cijfers zijn, zijn er meer mensen dan in de voorgaande nachten, zegt een woordvoerder van het tentenkamp. Sommige tenten konden niet eens opgezet worden omdat het plein vol is.

15 mei 2024 20:00 uur

Muziek, slogans en poëzie op het plein

Rond 19.00 uur kwamen, net als voorgaande dagen, opnieuw veel RUG-medewerkers en studenten naar het Harmonieplein. Daar werd een podium opgezet, een generator zorgde voor elektriciteit. Er waren meerdere muzikale optredens en er werden gedichten voorgelezen.

15 mei 2024 18:00 uur

Gejoel in de Oude Kijk (maar niet van de demonstranten)

Even na zes uur woensdagavond klinkt vrolijk gejoel in de Oude Kijk. Het geluid is deze keer niet afkomstig van het tentenkamp op het Harmonieplein, maar van kinderen die de Avondvierdaagse lopen en waarvan de route langs de Harmonie gaat.

15 mei 2024 15:30 uur

Spandoek met 20.000 streepjes (doden)

Een demonstrant werkt aan een spandoek met zeker 20.000 turfstreepjes erop. ‘Dit staat voor het aantal gedode Palestijnen in Gaza tot nu toe’, zegt hij. De demonstrant zit halverwege de middag op ongeveer zesduizend streepjes, terwijl het doek al voor zeker de helft is gevuld. ‘Het spandoek is misschien wel te klein’, voegt een mededemonstrant toe.

15 mei 2024 13:00 uur

Maskers, eisen maar geen foto’s

Waarom hebben de demonstranten hun gezichten bedekt? Waarom doen ze moeilijk als journalisten het plein opkomen? Waarom willen ze niet met de RUG in gesprek? Deze vragen (en meer) plus de antwoorden lees je hier: Maskers, eisen maar geen foto’s, vijf vragen over het tentenkamp

15 mei 2024 11:00 uur

En de studie gaat gewoon door…

Meerdere bezetters van het Harmonieplein zijn tussen de bedrijven door ook druk aan de studie. De student op de foto moet volgende week een essay inleveren en gebruikt de rustige ochtenduren om bij te spijkeren. Voordeel van het tentenkamp op het Harmonieplein: er is gratis wifi (want eduroam).

15 mei 2024 09:00 uur

Meer tentjes op tentenkamp

De tweede nacht van het tentenkamp op het Harmonieplein is rustig verlopen. Er zijn meer tentjes bijgekomen en in een ervan is een soort van medische post ingericht. Enkele actievoerders zeggen dat er nog meer demonstranten onderweg zijn naar Groningen; dan wordt het plein snel te klein.

Woensdagochtend, het tentenkamp ontwaakt.

14 mei 2024 23:00 uur

Vluchtroute tussen de tenten

Als de nacht invalt, organiseren de ongeveer zestig demonstranten een soort van burgerwacht. Ze bespreken hoe ze een akkefietje tussen demonstranten en niet-demonstranten, zoals tijdens de eerste nacht, kunnen voorkomen. Er is tussen de tenten ruimte gemaakt voor een vluchtroute en de demonstranten die zich kwetsbaar voelen, kunnen achteraan overnachten.

In totaal zijn nog zo’n tachtig demonstranten en sympathisanten aanwezig. Ook werden er in de afgelopen uren nog een paar nieuwe tentjes bijgeplaatst. Daarmee lijkt het drukker te worden dan afgelopen nacht.

14 mei 2024 21:30 uur

Spandoek met eisen: verbreek de banden met Israël

Het wordt rustiger, er staan nu nog zo’n honderd mensen op het plein. Inmiddels hebben de demonstranten een nieuw spandoek met eisen opgehangen. Ze willen opnieuw dat de universiteit alle samenwerkingen met Israëlische organisaties en universiteiten bekendmaakt en verbreekt.

14 mei 2024 18:30 uur

Harmonieplein staat weer vol

Vanaf een uur of zes staan enkele honderden mensen op het bezette Harmonieplein. Er hebben zich opnieuw veel medewerkers van de RUG bij de demonstratie aangesloten. Na een dag van relatieve rust galmen de leuzen nu weer door de Oude Kijk en dat al een uur lang. De sfeer is gemoedelijk, de leuzen zijn dat wat minder: ‘Israel Terrorist’, ‘Biden terrorist’ en ‘Rutte Rutte je hebt bloed aan je handen’.

14 mei 2024 16:00 uur

Bij de tentenkampsupermarkt is alles in de bonus

De demonstranten op het Harmonieplein hebben op één van de bankjes een soort van supermarktje ingericht waar ze water, drinken, brood, fruit en wat snacks kunnen krijgen. De spullen, alles is gratis, zijn door henzelf en sympathisanten bijeengebracht.

14 mei 2024 15:00 uur

RUG-baas: wij willen praten, zij willen niet

De RUG probeerde maandag, op de dag dat het tentenkamp op het Harmonieplein begon, tot drie keer toe in gesprek te raken met de demonstranten, maar dat lukte niet. ‘We proberen het voortdurend, maar ze hebben zelf gezegd niet met ons te willen praten’, zegt RUG-baas Jouke de Vries in een gesprek met UKrant.

De pro-Palestinademonstranten die op het Harmonieplein kamperen, vinden dat de universiteit hen al maanden negeert. Dat is niet zo, zegt De Vries, maar er moet wel een gesprek mogelijk zijn.

Lees meer: RUG-baas: wij willen wel praten, maar zij willen niet

Collegevoorzitter Jouke de Vries.

14 mei 2024 13:00 uur

Intussen gaan de verkiezingen gewoon door

Op het Harmonieplein aan de andere kant van de afgesloten bogen, wordt in deze week van de universitaire verkiezingen campagne gevoerd door meerdere studentenpartijen. Die duren nog tot en met vrijdag 17 mei.

Intussen op het Harmonieplein aan de andere kant.

14 mei 2024 09:00 uur

RUG: alles is weer open, colleges gaan door

Dinsdagmorgen rond negen uur is de sfeer gemoedelijk bij het Harmonieplein. Enkele tientallen demonstranten zitten in de zon, eten een ontbijtje of staan met elkaar te praten.

Ondertussen gaat het normale academische leven gewoon door. Volgens een RUG-woordvoerder is het vandaag ‘een dag als alle anderen’: gebouwen zijn open, colleges gaan door en studenten en medewerkers kunnen gewoon naar de universiteit komen.

14 mei 2024 08:00 uur

Eén aanhouding tijdens eerste nacht tentenkamp

De pro-Palestinademonstratie op het Harmonieplein is in de nacht van maandag op dinsdag op wat kleinigheden na rustig verlopen. De politie is af en toe langs geweest en heeft ook even moeten ingrijpen nadat er een akkefietje was tussen demonstranten en niet-demonstranten.

Er is een iemand aangehouden omdat die zich niet kon of wilde identificeren. De politie wil niet zeggen of het om een demonstrant gaat.

‘Het schuurt natuurlijk af en toe wel, maar dat is met het hele conflict en de verschillende meningen hieromtrent’, zegt de woordvoerder van de Groningse burgemeester Koen Schuiling. ‘Maar het is niet dusdanig groot dat we vinden dat we andere maatregelen moeten nemen.’

Lees meer: Eén aanhouding tijdens eerste nacht tentenkamp

13 mei 2024 22:00 uur

Vijftig demonstranten overnachten op plein

Zo’n vijftig demonstranten hebben aangegeven dat ze de nacht in tentjes op het Harmonieplein willen doorbrengen. Ze zijn door hun eigen mensen gevraagd omwonenden van het plein niet tot last te zijn. Ook werden ze gewaarschuwd voor mogelijke relschoppers. ‘Dat is waarom het belangrijk is dat er altijd minstens acht mensen wakker zijn. Maar laat je niet provoceren tot geweld, wij zijn een vreedzaam protest.’

Ondertussen hebben zowel de politie als boa’s het Harmonieplein verlaten. Wel blijft de hele nacht verdekt opgesteld bewaking aanwezig. Als het dan mis gaat, kan die snel opschalen en de politie erbij halen.  

13 mei 2024 19:30 uur

Burgemeester Groningen: geen ontruiming

Het tentenkamp van pro-Palestina-activisten op het Harmonieplein wordt niet ontruimd zolang de demonstranten vreedzaam blijven en het verkeer in de Oude Kijk in ‘t Jatstraat niet wordt gehinderd.

Dat laat de woordvoerder van burgemeester Koen Schuiling van Groningen weten. Het voorste deel van het Harmonieplein is openbaar terrein en dan beslist niet de RUG over wat er met de demonstratie gebeurt, maar de driehoek (burgemeester, OM en politie).

Lees meer: Burgemeester Groningen: Geen ontruiming zolang het vreedzaam blijft

De Oude Kijk zelf is vrij, het verkeer kan erlangs.

13 mei 2024 17:30 uur

Demonstranten houden journalist tegen

Het is even na half zes onrustig op het Harmonieplein. Een journalist loopt over het plein om foto’s te maken en wordt door een groep demonstranten tegengehouden en vervolgens omsingeld.

Op de buitenmuren van het UKrant-pand hebben de demonstranten het nummer 103 geschreven: een referentie aan 103 journalisten die tot nu toe in Gaza zijn gedood. Toch willen de demonstranten zelf niet door journalisten geïnterviewd, gefotografeerd of gefilmd worden.

13 mei 2024 16:00 uur

Onduidelijkheid troef op het Harmonieplein

Het is nog onduidelijk wat er gaat gebeuren. De nieuwe huisregels van de RUG over demonstreren staan geen acties toe in RUG-gebouwen of op RUG-terrein na 19.00 uur. Maar of de uni daar vandaag strak aan vasthoudt, wil een woordvoerder niet zeggen. Ook de demonstranten willen niet zeggen of ze van plan zijn om de avond en/of de nacht op het Harmonieplein door te brengen.

Op het Harmonieplein is het warm, zo’n 27 graden. De demonstranten hebben inmiddels de schaduw opgezocht. Er klinkt applaus als iemand flesjes water uitdeelt.

Inmiddels is de Mobiele Eenheid in actie gekomen bij de Universiteit van Amsterdam. Pro-Palestijnse demonstranten hadden het Roeterseilandgebouw bezet, dat eerder ook al doelwit was. Ze hebben onder meer barricades opgeworpen.

13 mei 2024 15:00 uur

Politie blijft waakzaam, noemt situatie op Harmonieplein rustig

Volgens de politie is de situatie op het Harmonieplein rustig. Er staan op dit moment zo’n twaalf agenten paraat, maar er is geen enkele aanleiding om in te grijpen. Daarvoor schaalde de politie wel tijdelijk op, omdat het leek alsof demonstranten door de gesloten poorten van het Harmonieplein wilden gaan. Het aantal politieagenten kan makkelijk op- en afgeschaald worden, aldus de politie. Overigens willen de demonstranten ook niet met de politie praten.

13 mei 2024 13:15 uur

Demonstranten willen niet met de pers praten

De demonstranten willen niet met de pers praten. Ze hebben met elkaar afgesproken journalisten niet te woord te staan. Die worden doorverwezen naar de Instagrampagina van Groningen for Palestine, organisator van de actie. Het is wel gemoedelijk op het plein. Er wordt veel geroepen en nog veel meer in de handen geklapt.

13 mei 2024 12:40 uur

Demonstranten verwijderen RUG-vlag en hijsen de Palestijnse

De demonstranten hebben de RUG-vlag op de vlaggenmast op het Harmonieplein verwijderd. In de plaats van de RUG-vlag, wappert nu de Palestijnse vlag midden op het Harmonieplein. Zo’n twintig politieagenten kijken toe.

13 mei 2024 12:00 uur

Oude Kijk afgesloten voor verkeer

De politie heeft de Oude Kijk in ’t Jatstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen er nog wel door, maar ander verkeer niet. Leveranciers voor de horeca, cateraar Beijk van de RUG incluis, moeten aan het begin van de straat uit- en inladen. Het Academiegebouw en de UB waren ook een tijdje op slot, maar die zijn beide weer open.

13 mei 2024 11:00 uur

Walk-out sluit zich aan

Docenten en studenten verzamelden zich tegen 11 uur op het Broerplein voor de zogeheten walk-out, een protest tegen de ontruiming van het tentenkamp vorige week bij de Universiteit van Amsterdam (UvA). Zij sluiten zich aan bij het protest op het Harmonieplein.

13 mei 2024 10:40 uur

Schermutseling bij oprichten tentenkamp

Pro-Palestijnse actievoerders hebben zich verzameld op het Harmonieplein (naast de redactie van UKrant) en zetten een tentenkamp op. Een omstander is heel boos en gaat demonstranten te lijf, probeert de tenten om te schoppen en spandoeken weg te halen. Er worden over en weer klappen uitgedeeld. De politie en RUG-beveiliging grijpen later in. De man wordt afgevoerd, het is niet bekend of hij is aangehouden.

Lees ook: Pro-Palestina tentenkamp op het Harmonieplein, RUG staat het voorlopig toe

Engels

23 REACTIES

23 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties