Eén aanhouding tijdens eerste nacht tentenkamp

De pro-Palestinademonstratie op het Harmonieplein is in de nacht van maandag op dinsdag op wat kleinigheden na rustig verlopen. Er is één persoon aangehouden, maar de politie wil niet zeggen of het om een demonstrant gaat.

Op de Instagrampagina van de demonstratie staat dat de demonstranten vannacht bezoek kregen van ‘hooligans, Zionisten en de politie’.

De politie zegt dat ze na een melding van een opstootje naar het tentenkamp is gegaan. ‘Eén persoon kon zich niet identificeren en is daarom aangehouden’, meldt een politiewoordvoerder. Of het om een demonstrant gaat, wil de politie niet zeggen.

Demonstratie mag doorgaan

‘Het schuurt natuurlijk af en toe wel, maar dat is zo met het hele conflict en de verschillende meningen hieromtrent’, zegt Hans Coenraads, woordvoerder van burgemeester Koen Schuiling. ‘Maar het is niet dusdanig groot dat we vinden dat we andere maatregelen moeten nemen.’

Hij herhaalt dat zolang de demonstratie vreedzaam blijft en het verkeer niet gehinderd wordt, de demonstratie ook vandaag gewoon door mag gaan.

Gemoedelijk

Dinsdagmorgen rond negen uur is de sfeer gemoedelijk bij het Harmonieplein. Enkele tientallen demonstranten zitten in de zon, eten een ontbijtje of staan met elkaar te praten. Niet lang daarna verzamelen ze zich midden op het plein om de dag door te nemen. 

Ondertussen gaat het normale academische leven gewoon door. Volgens een RUG-woordvoerder is het dinsdag een dag als alle andere: gebouwen zijn open, colleges gaan door en studenten en medewerkers kunnen gewoon naar de universiteit komen.

‘Vanuit het centrale crisisteam houden we de situatie in de gaten’, zegt de woordvoerder. ‘Tot zover lijkt het rustig en kan de normale gang van zaken gewoon doorgaan.’

Lees ook:

Engels

2 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties