Je mag nu nergens meer roken tussen UB en Academiegebouw 

De rookvrije zone in de Broerstraat voor het Academiegebouw is uitgebreid. Dat heeft de gemeente Groningen gedaan op verzoek van de RUG, omdat rokers overlast veroorzaken bij de ingang van de Universiteitsbibliotheek (UB). 

Eerder besloeg de rookvrije zone alleen het eigen terrein vlak voor het Academiegebouw en de UB, en een stukje straat ter hoogte van de ingangen van beide gebouwen. Dat zijn de paarse en groene vlakken op onderstaand kaartje.

Nu zijn daar twee gebieden bijgekomen, zodat het volledige stuk straat voor het Academiegebouw rookvrij is. Het gaat om de oranje vakken op het kaartje.

Overlast

Het vergroten van de rookvrije zone was een van de voorstellen van de faculteitsbesturen en University Services om de rokersoverlast op en rond de universiteit terug te dringen. 

In het memo werd verder voorgesteld om de gemeente te vragen op langs de randen van het RUG-terrein extra afvalbakken te plaatsen, zoals bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen al is gebeurd. Ook moet er een campagne komen die er nog eens op wijst dat de RUG een rookvrije plek is. 

De plannen moeten nog langs het college van bestuur. Het inzetten van stewards om rokers op het verbod te wijzen, ook op het lijstje, gaat niet gebeuren. Dat is volgens de RUG te duur.

Lees ook:

Engels

3 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

3 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties