Internationals van buiten de EU kunnen ook in Groningen een coronapas krijgen

Studenten die buiten de Europese Unie hun vaccinaties tegen corona hebben gehad, kunnen binnenkort ook in Groningen terecht om de CoronaCheckapp permanent geactiveerd te krijgen.

Vanaf zaterdag kunnen de studenten hun vaccinatiebewijs bij de GGD Groningen om laten zetten naar een document dat op de Nederlandse CoronaCheckapp werkt. Eerder kon dat alleen in Utrecht.

‘Dit is fantastisch nieuws. Ik ben zo blij voor onze internationals – Ze kunnen nu volop genieten van het studentenleven dat Groningen ze te bieden heeft’, zegt Hannah Jelkman voorzitter van ESN Groningen.

Buitengesloten

De introductie van de CoronaCheckapp eind september zorgde ervoor dat veel mensen van buiten de EU deels werden buitengesloten, omdat ze met hun buitenlandse vaccinatiebewijs geen ‘permanente’ QR-code kregen in de app.

Studenten die toch naar de kroeg wilden, moesten zich daar dan of steeds voor laten testen, of ze moesten naar Utrecht om hun vaccinatiebewijs te laten omzetten naar een door de CoronaCheckapp geaccepteerd document.

Lees ook:

Engels

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties