Van Balen in Raad van Toezicht

Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft per 1 december Heleen van Balen benoemd als lid van de Raad van Toezicht van de RUG, op voordracht van de universiteitsraad.
Door Thereza Langeler

Van Balen studeerde rechten aan de RUG. Ze is gespecialiseerd in strategisch juridisch management, governance, risicomanagement en compliance (GRC), hoger onderwijsmanagement en -ontwikkeling.

Ze heeft een eigen juridisch bedrijf, Commutatio Group BV, en doceert leiderschap & governance aan de Hanzehogeschool. Van Balen doet ook bestuurswerk, onder meer voor de Commercieele Club Groningen en zorginstelling Het Behouden Huys.

In de Raad van Toezicht volgt ze Agnes Schaafsma op. De universiteitsraad is erg verheugd met de benoeming, laat voorzitter Tim Huiskes weten.

De Raad houdt toezicht op het College van Bestuur van de RUG. Behalve Van Balen heeft de Raad van Toezicht nog vier leden: voorzitter Tjibbe Joustra, Harm Post, Wietze Reehoorn en Anette Roeters.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties