Hans G. in beklaagdenbank

De hoofdverdachte in de fraudezaak rond de RUG, Hans G., moet zich maandag voor de rechters in Almelo verantwoorden.
Door Peter Keizer

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van ambtelijke corruptie. G. zou giften hebben aangenomen van klusbedrijven in ruil voor werk aan de RUG. Ook zou hij zijn zoon en voormalig schoondochter op de loonlijst van die bevriende bedrijven hebben gezet, zonder dat ze daar echt werkten. De universiteit draaide via een schimmige constructie voor de loonkosten op.

Volgens het OM is de universiteit voor ruim een miljoen benadeeld. De RUG wil dat bedrag op de verdachten verhalen. Verder wil de universiteit de kosten voor een intern onderzoek terugvorderen.

Ook de secretaresse van Hans G. staat maandag voor de rechter. Zijn vrouw, zoon en ex-schoondochter, twee eigenaren van klusbedrijven en een klusjesman waren afgelopen week aan de beurt. Donderdag komt de officier van justitie met de strafeis.

De rechtbank in Almelo buigt zich sinds vorige week maandag over de fraudezaak. Er is twee en een halve week uitgetrokken om de zaak te behandelen.

English

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in