Betrokkene fraude weer terug

Een voormalig RUG-werknemer die betrokken is bij de fraudezaak, werkt nu voor een groot bedrijf dat onderhoud doet voor de universiteit. Een jaar voor zijn ontslag tekende hij het miljoenencontract dat het bedrijf nu bij de RUG heeft.
Door Peter Keizer

Het gaat om de oud-leidinggevende van Hans G., de man die door het Openbaar Ministerie (OM) ervan verdacht wordt tienduizenden euro’s per jaar te hebben aangenomen van verschillende installatiebedrijven in ruil voor klussen aan de RUG.

Volgens bronnen binnen de betrokken afdeling is de voormalig leidinggevende onlangs ontslagen door de RUG, na het interne onderzoek naar de grootschalige zwendel. Hij werkt nu bij Strukton, een van de twee bedrijven die het onderhoud aan de panden van de universiteit verzorgen.

Contract

Als leidinggevende bij de universiteit tekende hij zelf het tienjarige contract dat Strukton in maart 2015 via een Europese aanbestedingsprocedure kreeg voor het onderhoud van 44 panden in de binnenstad, waaronder het Academiegebouw, Van Swinderen Huys en het Universiteitsmuseum.

In 2016 verbrak de universiteit alle contacten met de klusbedrijven die bij de fraude betrokken waren, maar Strukton hoorde daar niet bij.

De voormalig leidinggevende wil niet reageren. ‘Ik geef geen informatie.’ Ook de RUG en Strukton willen niet reageren op de kwestie, vanwege de ‘privacy van deze persoon’.

Engels

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties