Godot komt eraan: GUTS vindt nieuwe podia voor voorstelling

Studententheatergezelschap GUTS kan Waiting for Godot toch opvoeren. De groep kan in april terecht in het Der Aa-Theater en op theaterschip Verwondering. 

Hoewel de data nog niet definitief zijn bevestigd, lijkt het erop dat het productieteam van Waiting for Godot op 7, 8 en 9 april in Verwondering zal staan en op 21 en 22 april in het Der Aa-Theater. 

‘Dit zijn de plekken die het productieteam zelf heeft aangeschreven’, zegt GUTS-bestuurslid Bram van Beek. Maar daarnaast zijn er nog zeker een drietal aanbiedingen binnengekomen. Een ervan is bij het Badhuistheater in Amsterdam. ‘Daar willen we ook gaan optreden, maar wanneer dat zal zijn weten we nog niet.’

Audities voor mannen

GUTS zag een aantal weken geleden de geplande voorstellingen bij cultureel centrum Usva geannuleerd worden, omdat de audities voor Waiting for Godot alleen open waren voor mannen. Schrijver Samuel Beckett heeft namelijk in een clausule laten vastleggen dat alleen mannen de vijf rollen mochten spelen. Dat vond het studentenbestuur van de Usva niet kunnen: de audities hadden open moeten zijn voor iedereen.

Daarmee verloor GUTS een kleine twee maanden voor het stuk zou worden opgevoerd zowel de zaal, als bijbehorende subsidie. ‘Het productieteam heeft berekeningen gemaakt en zegt dat het absoluut mogelijk is om in de nieuwe locaties te spelen. Het is zelfs voordeliger dan bij Usva’, zegt Van Beek. 

Goed doel

GUTS verwacht dat ze de kosten voor de opvoering al zullen terugverdienen met de twee voorstellingen bij het Der Aa-Theater, waar 120 zitplaatsen per voorstelling zijn. Ter vergelijking: in Usva passen zo’n 75 mensen. ‘In de Verwondering zijn ongeveer 40 plekken’, zegt Van Beek. ‘Dus je bereikt in totaal wel veel meer mensen. Alle winst die wordt gemaakt willen we aan een goed doel doneren dat zich inzet voor inclusiviteit.’

Lees ook:

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties