Fotorepo: Zonder Bacardi Lemon komt de opening van de KEI-week traag op gang

DOOR BORIS BERG, FOTO’S RIANNE AALBERS

De eerste terrasavond tijdens de KEI-week moest door harde wind en felle buien afgelast worden. Wil het feest op dinsdag dan, ondanks de coronaregels, toch nog een beetje op stoom komen? 

De KEI-lopers moeten dit jaar wel wat over hebben voor een feestje. Het is namelijk een heel eind fietsen naar festivalterrein Roodehaan, waar de terrasavonden worden gehouden. Het ligt achter het afvalverwerkingsstation, net buiten de stad. Achter de hekken is nog een met gras overgroeide afvalberg zichtbaar. 

Vroeg

Het terrein is opgedeeld in twee velden met de optimistische namen De Poele en De Peper, maar de avond begint wat aarzelend. De lange biertafels zijn maar voor een kwart gevuld met KEI-lopers, die rustig blijven zitten en meedoen aan de muziekquiz. De DJ, staand op een soort taart-podium, doet even later zijn best om de statische situatie te doorbreken door hits als Ik ga zwemmen (in Bacardi Lemon) te draaien. Maar de eerstejaars hebben er geen zin in. Het is nog te vroeg en er is geen Bacardi Lemon.

Aankomend student bewegingswetenschappen Ilse (18) vindt het desondanks gezellig met haar KEI-week groep. Ze spelen een drankspelletje: ‘erbinnen of erbuiten’. Ze moet een biertje adten en verslikt zich. Het feest is niet zoals normaal, maar ‘je maakt er wat van’, zegt ze nadat ze is uitgeproest.

Herrie

Als het net donker begint te worden moet de eerste shift het veld al weer verlaten. De tweede en laatste groep komt in een grotere feeststemming het veld op. Joost (19, biomedical engineering) en zijn KEI-groep hebben meer dan dertig biertjes klaarstaan en staan te dansen op de banken. ‘Onze groep is de leukste omdat we het grootst zijn, met drieëntwintig, en het meeste herrie maken’, zegt hij. En herrie maken ze, zoveel zelfs dat er twee mensen van de beveiliging aan komen lopen.

Maar in plaats van de groep een standje te geven beginnen ze zelf mee te dansen: ze blijken vermomde entertainers. Beveiligers Bob en Ben toeteren in de oren van mensen met een megafoon en uit Bobs broek hangt een slipje. ‘Is die niet van jou van gisteravond?’ vraagt hij aan een KEI-loper even verderop.

Zo komt het openingsfeest in de late avond toch nog een beetje los. Vrijwilliger Merel (23, klinische neuropsychologie) is blij dat het op deze manier kan: ‘Maar ik hoop wel dat er binnenkort weer echte feestjes komen.’

Lees ook

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties