Eindelijk weer een KEI-week na coronacrisis

Geen gedrang in de binnenstad en geen grote feesten, maar wél duizend mensen op een festivalterras en de bekende informatie-evenementen. Na een jaar volledig online, mogen eerstejaars elkaar deze KEI-week weer live ontmoeten.

De kop is eraf voor de KEI-organisatie en de 5500 studenten die zich voor de KEI-week, de introductieperiode van Groningen, hebben ingeschreven. ‘Tot nu toe gaat alles goed’, zegt KEI-voorzitter Willemijn Griep vrolijk. Ze is vooral blij dat er fysieke activiteiten plaatsvinden, ondanks de beperkende maatregelen.

Voor het Academiegebouw staan dranghekken zodat mensen netjes op afstand naar de inschrijftafels kunnen. ‘De inschrijving loopt goed door, er staat nauwelijks een rij. De studenten kunnen daarna door naar de Informatiemarkt op de Drafbaan’, zegt ze. 

En ook op de Drafbaan in het Stadspark lijkt alles soepel te verlopen. Studenten komen op verschillende tijdsloten naar binnen en lopen in een vaste route langs alle kramen. Een autootje met grote speaker op het dak zorgt alvast voor een beetje feeststemming. 

Het enige dat maandagmorgen wat tegenzit, is het weer. Af en toe valt een flinke regenbui en de hemel kleurt vooral grijs. Tegen het begin van de middag lijkt het echter wat op te klaren en Griep heeft er vertrouwen in dat dit doorzet. ‘Als ik het weerbericht mag geloven, gaan we deze week snel meer zon zien.’

Festivalterras

Dat is vooral te hopen voor het festivalterras dat KEI heeft opgezet op evenemententerrein Roodehaan, net buiten de stad. Want hoewel de organisatie in de zomer nog een streep moest zetten door alle feesten die er georganiseerd zouden worden, mogen ze er nog wel duizend studenten tegelijk bijeen laten komen. 

‘Als het weer het toelaat, kunnen daar vanavond en morgenavond vierduizend studenten toch een biertje met elkaar drinken’, zegt ze. Ook op het terras werkt de organisatie met tijdsloten waar studenten zich voor moeten inschrijven. ‘Er zijn twee shifts op een avond en vrijdag is het terras de hele dag open.’

Mocht het vanavond hard regenen, dan kan het zijn dat het terras sluit. ‘Maar daar gaan we voorlopig nog niet vanuit.’

UKrant doet verslag

UKrant is weer terug van vakantie en doet verslag van de KEI-week. Zo brengen we aan het einde van de week een samenvatting in sfeerbeelden op onze socials

Ben je nieuw in de stad en wil je weten waar je goedkoop tweedehands meubels scoort? Of waar je het beste je verse boodschappen kunt doen? Heb je nog geen idee wat je moet doen als je een dokter nodig hebt? Houd dan onze website in de gaten, want deze week publiceren we elke dag een artikel met tips en tricks!

Natuurlijk brengen we daarnaast ook het reguliere nieuws over academisch Groningen. Vanaf woensdag 1 september verschijnt de wekelijkse nieuwsbrief weer. Tips, vragen of opmerkingen? Mail ons dan op [email protected].

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties