Harde wind en felle buien: KEI zet streep door eerste feestavond

De eerste feestavond maandag valt voor KEI-lopers in het water. Door het slechte weer (harde wind en felle buien) kan de organisatie de veiligheid niet garanderen.

‘In overleg met de gemeente en de veiligheidsdiensten hebben wij helaas moeten besluiten om de Opening Night op het terras niet door te laten gaan’, zegt Willemijn Griep, voorzitter van de KEI-organisatie die de introductieweek voor de eerstejaars verzorgt.

Het is een flinke domper voor de organisatie, die eerder in de zomer al een streep moest zetten door de feesten die ze wilde geven. Die kunnen niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. In plaats van de feesten zou het evenemententerrein de Roodehaan net buiten de stad gebruikt worden als groot terras.

Feestje vieren

Daar mogen duizend studenten een feestje vieren en kunnen ze elkaar fysiek ontmoeten. KEI-lopers die erheen willen, moeten vooraf een plek en een tijdslot reserveren. Ter vervanging is er donderdag een extra terrassenavond.

Als het weer de KEI-gangers dinsdag beter gezind is, is er ‘s avonds ook een terrassenfestival. De avond is opgedeeld in twee tijdsloten, zodat in totaal tweeduizend studenten naar het terras kunnen. Vrijdag is het terras de hele dag geopend.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties