Een langere zomervakantie? Herfstvakantie? Schrijf mee over een korter academisch jaar

De RUG doet mee aan een landelijk experiment om het studiejaar te verkorten om zo de werkdruk bij docent en student te verlagen. Maar hoe moet dat jaar er dan uitzien?

In Nederland is het academisch jaar negen weken langer dan in de EU. Moeten we ons onderwijsjaar inkorten van oktober tot en met mei, in plaats van september tot en met juni? Zo’n lange zomervakantie is natuurlijk aanlokkelijk, maar als er onderwijsinhoudelijk niets verandert worden de maanden op de uni nog intensiever.

Ook een optie: de RUG kan de herfstvakantie en voorjaarsvakantie invoeren. Elke vorm van onderwijs in Nederland, ook het hbo, kent deze vakanties, behalve de universiteiten. Of is het wel goed zo, wegen de voordelen niet op tegen de nadelen en kunnen we maar beter alles bij het oude laten?

Wat vinden student en medewerker aan de RUG ervan? UKrant nodigt je uit om een kort opiniestuk (200-250 woorden, niet anoniem) te mailen naar redactie@ukrant.nl (je kunt ook hier klikken): welke oplossing en/of voorkeur jij hebt en waarom? Van de inzendingen maken we een compilatie.

Lees ook:

Engels

4 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties