Zesde in duurzaamheidsranking

De RUG is net als vorig jaar op de zesde plek geëindigd in de SustainaBul, de duurzaamheidsranking van Nederlandse hogeronderwijsinstellingen.
Door Peter Keizer

De Wageningen Universiteit is voor de vijfde keer op rij uitgeroepen tot de duurzaamste universiteit van Nederland. De TU Eindhoven eindigde op de tweede plaats, gevolgd door de Universiteit Leiden. Groningen maakte in 2015 nog een sprong van de achtste naar de vierde plaats, maar staat nu twee jaar op rij op de zesde plek.

Voor de jaarlijkse ranking rangschikken dertig studenten van netwerk Morgen universiteiten en hogescholen op volgorde van duurzaamheid. Ze sturen de instellingen een vragenlijst, die door de universiteiten wordt ingevuld, en geven punten op grond van de reacties en geleverde bewijsstukken.

Transparantie

In totaal deden elf universiteiten en negen hogescholen mee aan de ranking. ‘Dit jaar is ons speerpunt transparantie geweest. Zo wordt de SustainaBul meer en meer een platform van kennisdeling, waarmee we transitie naar duurzaam onderwijs versnellen’, aldus Hanna Lubbers, voorzitter van Morgen.

In voorgaande jaren publiceerde de organisatie de oordelen van alle individuele instellingen op de website. Die zijn nu niet meer te vinden.

Voorgaande jaren scoorde de RUG goed onder het kopje ‘onderzoek’, maar kreeg het strafpunten voor de groencertificaten die de universiteit koopt. Ook bleek het aandeel zelf opgewekte duurzame energie te laag.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties