Groningse student (18) vermist

De 18-jarige student Wytze Pennink is vermist. Nadat hij donderdagnacht in themakleding over de Grote Markt liep, is niets meer van hem vernomen.
Door Peter Keizer

Volgens de politie is Pennink voor het laatst in de nacht van donderdag op vrijdag om 4 uur gezien bij cafetaria Hoek, waar vroeger de Febo gehuisvest was. ‘Hij heeft daar nog met studenten gesproken. Hij liep vervolgens richting de Poelestraat, Oosterstraat. Daarna is hij niet meer gezien’, laat een woordvoerder weten. De politie heeft ook een melding via Burgernet Groningen laten uitgaan.

Pennink had een telefoon bij zich, maar die geeft geen signaal meer. Zijn vrienden hebben donderdagnacht nog gezocht in de kroegen in de stad maar hem niet meer gezien. Daarna hebben ze de politie gewaarschuwd. Agenten hebben een zoektocht in de binnenstad gehouden, maar konden Pennink niet vinden.

‘Stevig gedronken’

Pennink is lid van Vindicat. Op de Facebookpagina van de vereniging meldt de studentenvereniging dat Pennink in de nacht van zijn verdwijning een rode onesie droeg met daar overheen een bloemetjes overhemd. Of Pennink van een feest kwam, of daar nog naartoe wilde, is niet duidelijk volgens de politie. ‘Hij had wel stevig gedronken’, zegt de woordvoerder. Vindicat weet niet meer dan nu bekend is, laat rector Stijn Derksen weten.

Agenten kregen vrijdagnacht nog een melding dat Pennink zou zijn gesignaleerd in een kroeg. ‘Maar daar zijn we hem niet tegengekomen. De melding was erg vaag en zijn vrienden denken dat hij het niet geweest kan zijn’, zegt de politiewoordvoerder.

Pennink komt uit Bussum en is coach bij de Hockey Club Naarden. Volgens zijn Facebookpagina is hij lid van de almanakcommissie van Vindicat.

wytzepennink2

Foto’s: Vindicat atque Polit

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties