Vindicater doet aangifte

De student die tijdens de introductietijd van Vindicat ernstig hoofdletsel opliep nadat een ouder lid op zijn hoofd ging staan, heeft toch aangifte van mishandeling gedaan.
Door Tim Bakker

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. De aangifte is niet tegen de studentenvereniging, benadrukt OM-woordvoerder Manon Hoiting.

Vanwege de ernst van het incident startte het OM op 4 oktober zelf al een strafrechtelijk onderzoek. Drie dagen later deed het bestuur van Vindicat aangifte. Het slachtoffer hield zich in eerste instantie op de vlakte, maar heeft zich nu dus ook gemeld.

Dat is prettig voor het onderzoek, aldus Hoiting. ‘Nu zijn alle partijen erbij betrokken. Dat maakt het voeren van gesprekken en vergaren van informatie eenvoudiger.’ Wanneer het onderzoek klaar is, kan ze nog niet zeggen. ‘Het zal nog wel even duren, ik vind het moeilijk om daar een tijdspad aan te hangen.’

Nadat in augustus een ouder Vindicatlid op zijn hoofd ging staan, moest de eerstejaars student in het ziekenhuis worden opgenomen met een hersenoedeem, een gevaarlijke zwelling in de hersenen door vochtophoping.

English

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in